Međunarodna izložba cvijeća

Sve je spremno za 55. izdanje Floraarta na zagrebačkom Bundeku

Agrovijesti
Floraart Fotografija: Floraart FB
Od 10. do 16. svibnja na više od 2000 kvadrata 180 izlagača predstavit će svoje proizvode na 55. Međunarodnoj izložbi Floraart

Više od 180 izlagača, otvoreni prostor Parka Bundek, sadi se više od 125 tisuća biljaka, najavljena natjecanja florista i učenika poljoprivrednih škola – svibanj u Zagrebu u znaku je cvijeća. Od 10. do 16. svibnja Bundek se ponovo pretvara u cvjetnu rapsodiju.

Sve je spremno za 55. Floraart, najveću hortikulturnu izložbu u regiji, najavljeno je na konferenciji za medije u Caffe baru Sunce na zagrebačkom Bundeku. Uz poštivanje epidemioloških mjera, posjetitelje ove godine očekuje atraktivan program. 

Uz 16. Međunarodno natjecanje učenika srednjih poljoprivrednih škola, najavljen je i tradicionalan Hrvatski kup florista. Za ljubitelje prirode tu je i edukacija o zmijama organizirana u suradnji sa zagrebačkim Zoološkim vrtom, a uz prekrasne instalacije dizajnera, arhitekta i aranžera koje će tijekom šest dana izložbe Bundek pretvoriti u najljepše mjesto u Zagrebu, sugrađani koji dođu na Floraart mogu uživati i u bogatom glazbenom programu na pontonskoj pozornici. 

 „Unazad 55 godina Floraarta najprije smo na gornjogradskim ulicama kupovali presadnice za naše balkone, potom se izložba preselila u Boćarski dom, no od 2006. godine, nakon uređenja Bundeka, Floraart je zasjao punim sjajem. Hvala svima koji su kroz 55 godina sudjelovali u njegovoj organizaciji i pridonijeli da danas imamo respektabilnu izložbu svjetskog glasa“, istaknula je Jelena Pavičić Vukičević, zamjenica gradonačelnika koja obnaša dužnost gradonačelnice Grada Zagreba.

 „TZ grada Zagreba ove godine podržava boravak u prirodi i zeleni turizam, a ovim projektom koji se održava na prekrasnom Bundeku to zaista možemo i učiniti. Svjedoci smo da već postoje turističke aktivnosti i kretanja u našem gradu, pa vjerujem da će Floraart biti još jedan motiv gostima da dođu u Zagreb“, kazala je Martina Bienenfeld, direktorica TZ grada Zagreba.

„Veseli nas da smo ponovo zajedno i da postoji vrlo veliki interes za našom izložbom, uz naravno strogo poštivanje svih epidemioloških mjera s obzirom na vrijeme u kojem živimo. Nakon strahovitog potresa u Zagrebu i pandemije koronoavirusom koja traje više od godinu dana, uspjeli smo organizirati 55. Floraart uz educiranje izlagača i reduciranje programa. Iznimno mi je zadovoljstvo pozvati sve da posjete našu izložbu, ulaz je tradicionalno besplatan, a preporuka je da građani parkiraju na istočnom parkingu Zagrebačkog velesajma“, istaknuo je direktor podružnice Zrinjevac Igor Toljan.

Floraart organizira Zagrebački holding – podružnica Zrinjevac, suorganizator je Grad Zagreb, uz podršku Turističke zajednice grada Zagreba.