JUBILEJ

Sve je spremno za jubilarnu 25. Vinistru

Agrovijesti
Vinistra Fotografija: PR
Od petka do nedjelje u dvorani Žatika u Poreču održava se najdugovječnija i najpoznatija vinska manifestacija u Hrvatskoj

Rođendanska Vinistra će vas oduševiti. Više od 130 izlagača, vrhunska vina u kojima će uživati najzahtjevniji vinoljupci, odlična hrana, sjajan zabavni program i kao točka na i gostovanje globalne zvijezde vinskog svijeta – britanskog vinskog kritičara StevenaSpurriera, koji je ostao zapamćen kao inicijator legendarnog Paristastinga 1976. kada su prvi puta u povijesti američka vina pobijedila francuska.

Već u četvrtak, dan prije svečanog otvorenja Vinistre, u hotelu Parentium, Plava Laguna, vinari, sommelieri, enolozi družit će se sa Spurrierom na masterclass radionici Stevenovo putovanje kroz istarske malvazije.

Sjajan popratni program

Vođene vertikalne degustacija Malvazije ili i nagrađivanogCabernetSauvignonaFestige poznate vinske kuće Vina Laguna, sljubljivanje zrelih istarskih sireva i maceriranih istarskih malvazija, degustacija vina otoka Krka, usporedba istarskih sa svjetskim vinima, prezentacija Vin de Rosa, desertnog vina Vodnjanštine, tek su neke od zanimljivih radionica ovogodišnje Vinistre i razlog više da sljedeći vikend dođete u Poreč i upoznate najpoznatija imena istarskog vinarstva, ali iona čije vrijeme tek dolazi.

Istinski gurmani neće propustiti Plava LagunaGourmetshow na kojem će se ove godine uz poznate istarske restorane: Bacchus, La Grisa i Konoba Da Lorenzo predstaviti i nagrađivani restoran hotela Villa Magdalena iz Hrvatskog zagorja. Idu li jela moderne zagorske kuhinje uz istarska vina uvjerite iz prve ruke, u petak prvog danaVinistre.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje