Obilježavanje

Svjetski dan hrane

Agrovijesti
Hrana Fotografija: Thinkstock
Hrvatska agencija za hranu (HAH) i Organizacija za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih naroda (FAO), pod visokim pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović te pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, Ministarstva zdravlja i Ministarstva zaštite okoliša i prirode RH, i ove godine organiziraju nacionalno obilježavanje Svjetskog dana hrane.

Tom prigodom, u petak, 14. listopada 2016. godine, s početkom u 10h, na Poljoprivrednom fakultetu u Osijeku, bit će održan međunarodni skup na temu ovogodišnjeg Svjetskog dana hrane “Klima se mijenja. Hrana i poljoprivreda moraju također.”

Sudjelovanje na skupu je besplatno za sve sudionike. No, budući da je broj mjesta ograničen, prijava je obavezna, najkasnije do 10. listopada 2016., putem web obrasca.

Ususret skupu, u četvrtak, 13. listopada, u 18:00h, u Kinu Urania u Osijeku, održat će se i besplatna projekcija dokumentarnog filma: “10 milijardi – što je na vašem tanjuru?“.

Obilježavanje Svjetskog dana hrane namijenjeno je predstavnicima nadležnih tijela, industrije, organizacijama potrošača, znanstvenoj zajednici te svim dionicima u sustavu sigurnosti hrane iz Hrvatske, ali i regije, a predavanja će se održati na hrvatskom i engleskom jeziku, uz simultano prevođenje.

Program skupa možete preuzeti ovdje.

Više o samom skupu i Svjetskom danu hrane 2016. općenito možete pronaći na web stranici HAH-a.

 

<iframe width="960" height="540" src="https://www.youtube.com/embed/0sa2SBlrLaQ" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje