Meso hrvatskih farmi

Svježe meso sa slavonskih farmi i potpuna sljedivost od polja do stola

Agrovijesti
Dobro proizvodi Žito grupe Fotografija: Žito d.o.o.
„Na vlastitim poljima sami uzgajamo ZRNO kojim hranimo generacije domaće slavonske svinje. Prema svjetskoj recepturi, najsuvremenijom tehnologijom stvaramo DOBRO. Slavonija sastavljena od dobrog.“

Žito grupa, vodeća je poljoprivredna i prehrambena industrija u Slavoniji. Sve članice i djelatnosti međusobno su povezane i slijedno obavljaju aktivnosti na putu od sirovine do krajnjeg potrošača po principu od polja do stola.

Na vlastitim poljima i kroz organiziranu proizvodnju u Slavoniji uzgajaju se i otkupljuju žitarice i uljarice koje su osnovna sirovina u proizvodnji stočne hrane kojom se hrane svinje, goveda i perad na farmama Žito grupe, te osnovna sirovina za sve daljnje proizvodnje gotovih proizvoda. Naime, Žito grupa objedinjuje proizvodnju namirnica koje se nalaze na svakom obiteljskom stolu, a to su trajni mesni proizvodi, mlijeko, jaja, šećer, brašno i ulje.

Cilj je ponuditi tržištu proizvode garantirane kvalitete i poznatog domaćeg porijekla, što se osigurava kontrolom sljedivosti, procesom koji omogućuje praćenje čitave proizvodnje.

Koristeći tradicionalne potencijale nastoji se vratiti Slavoniji ono što je oduvijek bila – regija koja hrani, grije, okuplja i razvija povjerenje. Povjerenje u kvalitetne i zdravstveno ispravne proizvode, povjerenje u domaće proizvode, proizvedene u Slavoniji sa slavonskim sirovinama.

Slavonija...jednostavna, gostoljubiva i duhom bogata regija, oduvijek je bila poznata po svinjogojstvu. Stoga su Slavonci naučeni živjeti u skladu s prirodom stoljećima i sačuvali tradiciju pripreme ukusnih proizvoda od svinjskog mesa. Za njihovu proizvodnju i dozrijevanje, potrebni su samo začini i vrijeme, a njihov prepoznatljiv i sočan okus čini Slavoniju jedinstvenom gastronomskom destinacijom. Iz tog razloga je i Žito grupa iskoristila sve svoje postojeće resurse u Slavoniji.

Proizvodnju u krugu od 90 km i izvorno ZRNO kojim hrani svojih 150 tisuća svinja, čija je genetika kontroliranog podrijetla i koja se prati generacijama unazad, oplemenila je i finalizirala u gotove proizvode. U njihova 4 pogona opremljena najmodernijom tehnologijom za obradu mesa unijela je sve dobro iz Slavonije i prema svjetskim recepturama plasira proizvode u koje vjeruje. Vrhunski sastojci i pravovremena obrada isključivo svježeg mesa, ključni su u stvaranju prepoznatljivog okusa proizvoda od slavonske svinje.

Iza imena DOBRO Žito grupe stoje vrhunski trajni mesni proizvodi od domaće, slavonske svinje. Asortiman proizvoda čine pršut, buđola, pečenica, slanina, rolana panceta i trajne salame s plemenitim plijesnima. Svi proizvodi izrađeni su od svježeg mesa svinja sa slavonskih farmi, blaga su okusa s niskim udjelom soli, bez umjetnih bojila, pojačivača okusa, soje, glutena i ostalih alergena. Sljedivost je moguće provjeriti očitanjem QR koda koji se nalazi na pakiranju svakog proizvoda. Na ovaj način kupci se mogu uvjeriti u poznato podrijetlo i dobar sastav DOBRO proizvoda.

  • Avatar
    limun 07. Studeni 2017. u 15:21 Sve za pohvaliti, ali proizvodi još nisu zreli, ambalaža je prevelika i treba dosta toga dorađivati. Velika je to investicija, pa razumijem, ali tržište i kupci ne praštaju takve propuste. Treba paziti, ali lijepo da je to u Slavoniji.
Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje