BiH

Swity ponovo izvozi sokove i džemove u SAD i Europu

Agrovijesti
Sok Fotografija: Pixabay
Bosanskohercegovački prerađivač voća i povrća Swity, vlasnik poznatih Vegafruit-ovih brendova, nakon pokretanja proizvodnje koja je do veljače ove godine bila u potpunosti stala, ponovo izvozi svoje sokove, džemove i pasterizirano povrće, piše Faktor.

Izvozom na tržišta SAD-a, Njemačke, Danske, Crne Gore, Slovenije, Hrvatske i Švicarske u prvoj godini povratka na inozemna tržišta ostvaren je udio od 20% u ukupnoj prodaji.

– Našim sokovima, džemovima i pasteriziranom povrću uspjeli smo ponovo otvoriti zahtjevna strana tržišta. Treba nam podrška domaćih trgovaca i potrošača, jer od naše proizvodnje trenutno živi 70 radnika i njihovih obitelji, ali i par tisuća kooperanata. U ovoj godini smo otkupili oko 4000 tona voća i povrća. Otkup smo u cijelosti isplatili kooperantima, i po toj osnovi gotovo da i nemamo obaveza financijske prirode prema našim dobavljačima, na što smo jako ponosni – izjavio je Haris Salihbašić, direktor tvrtke Swity.

Ovo je veliki uspjeh i prvi korak u budućem razvoju Vegafruita čija je proizvodnja prošle godine bila u potpunosti zaustavljena, a čime su radna mjesta bila dovedena u pitanje.

– Nakon zaustavljanja rada pogona, krajem prošle godine AS Group je preuzela distribuciju svih naših brendova, investirala u ponovno pokretanje proizvodnje, i na taj način spasila radna mjesta. Sada je važno da nas podrže trgovački lanci u BiH, i domaći potrošači, jer samo kupovinom domaćih zdravstveno ispravnih i kvalitetnih proizvoda možemo opstati i dalje graditi BiH – apeluje Salihbašić.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje