Novih 30 milijuna eura

TDR uspješno integriran u BAT, nastavljaju se investicije

Agrovijesti
British American Tobacco predstavio je rezultate prve godine poslovanja i planove za buducnost. John Brady, Ram Addanki, James Pearson, Josip Lozančić Fotografija: Jurica Galoić/PIXSELL
U proteklih godinu dana British American Tobacco (BAT) je uspješno integrirao TDR u svoj globalni sustav.

Od dolaska u RH investicije su veće od 500 milijuna eura za kupnju Tvornice duhana Rovinj (TDR), a BAT je nastavio s ulaganjima.

„Ove godine je investirano 20 milijuna eura, a za naredno razdoblje planiraju se ulaganja od dodatnih 30 milijuna eura u proširenje pogona tvornice u Kanfanaru“, izjavio je predsjednik Uprave BAT-a Adria Ram Addanki.

Objasnio je kako tržišni udio BAT-a u RH kontinuirano raste te je dosegnuo 52,8 posto, a brandovi koji su najviše doprinijeli rastu su Rothmans, Lucky Strike te Dunhill. Njihov udio u BiH nije dosegnuo 30 posto.

„BAT je, kao najveći investitor u Republici Hrvatskoj tijekom posljednjih nekoliko godina, iznimno zadovoljan dosadašnjim rezultatima, gdje ostvarujemo rast tržišnog udjela svakog mjeseca u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Počeli smo izvoziti na nova strana tržišta primjerice Njemačku, Mađarsku, Grčku, Bugarsku i dr. Najviše smo zadovoljni kvalitetnim i talentiranim zaposlenicima u cijeloj regiji. Siguran sam da su svi navedeni pokazatelji čvrsta ostava za daljnji rast i razvoj kompanije“, istaknuo je Addanki.

Snažan rast na tržištu bat je ostvario zahvaljujući lansiranjima novih proizvoda i internacionalizaciji portfelja. Nakon uspješne migracije Benstona u Rothmans, od početka idućeg mjeseca Ronhill ulazi u Dunhill obitelj, najprestižniji BAT-ov brend koji se prodaje u više od 200 zemalja.

„Ronhill je izgubio više od polovine svog početnog tržišnog udjela iz čega je jasno da potrošači traže promjenu koja se ogleda najviše u sve većoj potrošnji internacionalnih brandova“, rekao je John Brady, član Uprave BAT Adria zadužen za marketing.

Najavljujući rast u svim segmentima, poslovodstvo BAT-a Adria se osvrnulo i na proizvodnju duhana u Hrvatskoj. Najavili su početak izvoza hrvatskoga duhana na europsko tržište, a zajedno sa Ministarstvom poljoprivrede žele kreirati i nove modele rasta i razvoja ove primarne proizvodnje.

Tvornica u Kanfanaru proizvodi oko 7,5 milijardi komada cigareta, od čega se čak 60 posto izvozi na strana tržišta. U BAT Adria klasteru zaposleno je više od 2500 radnika.

BAT je jedan od vodećih multinacionalnih duhanskih tvrtki u svijetu s više od 200 vlastitih brandova prisutnih na gotovo svim tržištima. Izravno zapošljava više od 50.000 ljudi te prodaje 663 milijarde cigareta koje proizvode u 44 tvornice u 41 zemlji svijeta. 

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje