Zdraviji izbori

Tesco smanjuje šećer u svojim bezalkoholnim pićima

Agrovijesti
Tesco Fotografija: Tesco
Tesco je smanjio šećer u svojim bezalkoholnim pićima u, kako tvrde, cilju ponude zdravijih izbora za svoje kupce

Potez, koji dolazi zajedno s porezom na šećer, podupire povećano prepoznavanje preporuka da šećer ne smije biti zastupljen s više od 5 posto u dnevnoj ljudskoj prehrani, pa Tesco smanjuje njegov sadržaj u proizvodima na pola, uključujući Tesco Colu.

Matt Davies, izvršni direktor Tesco UK i ROI kaže: „Ovo je samo jedan dio naših planova da stvorimo hranu na našim policama zdravijom smanjujući razinu šećera, soli i masti u našim brandovima. Radili smo na tome da osiguramo da naša bezalkoholan pića zadrže odličan okus, samo s manje šećera. Kupci sada konzumiraju prosječno preko 20 posto manje šećera u našim pićima za razliku od 2011. godine.“

Chris Askew, izvršni direktor Diabetes UK-a kaže: „Pomažući kupcima da žive zdraviji život smanjujući šećer u svoji brandovima pića je potez Tesca koji pozdravljam. Slične akcije drugih proizvođača i trgovaca trebale bi postati vitalne u podizanju svijesti o pretilosti u UK. Stvarajući zdravije izbore lakim, svima će nam pomoći kako bi postali svjesni rastućih brojki oboljelih od dijabetesa tipa 2.“

Tesco je započeo sa smanjenjem šećera u svojim pićima 2011. godine, a danas 50 finalnih proizvoda je preformulirano na ispod 5 grama šećera na 100 ml. Ovaj rad znači da prosječni Tescov potrošač sada konzumira preko 20 posto manje šećera iz pića nego što je to činio 2011. godine.

Dodatno, Tesco je smanjio razinu soli, masti i šećera u više od 4200 svojih proizvoda od 2012. i planira daljnje smanjenje u 1000 proizvoda svake godine u sljedeće tri godine.

Pića sa smanjenim udjelom šećera dostupna su u njihovim trgovinama od 11. studenog 2016.

 

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje