Milenijska fotografija

Tisuću pršuta za Drniš

Agrovijesti
Tisuću pršuta za Drniš Fotografija: Šime Strikoman
Grad Drniš je uz pomoć Šime Strikomana snimio 513. milenijsku fotografiju „Drniški pršut“. Više od 600 Drnišana sudjelovalo u snimanju fotografije

Milenijska fotografija zamišljena je u obliku pršuta unutar kojeg piše Drniš. Na ovaj način obilježava se zaštita oznake Drniškog pršuta na razini Europske unije, te povezati dva simbola Drniša – pršut i Gradinu. Projekt obnove utvrde Gradina prijavljen je u ovoj godini na fondove EU, te se i tu očekuje pozitivan rezultat. 

Sama priprema i fotografiranje trajali su oko jedan sat i trideset minuta, a Milenijska fotografija je povijesni trenutak za Grad Drniš. Snimanje se odvijalo iz helikoptera, a u ostvarenju su sudjelovali učenici i djelatnici Osnovne škole Antuna Mihanovića Petropoljskog, članovi KUU „Miljevci“, KUD-a „Etno udruga Petrovo polje“, KUD-a „Sveti Ilija Kljaci“, KUD-a „Naši korijeni“, Tamburaški orkestar „Krste Odaka“, Gradski puhački orkestar, drniški sportski klubovi, te građani koji su se odazvali pozivu i omogućili da ovaj projekt uspije.

Ovo je 513. milenijska fotografija Šime Strikomana,

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje