VELEPRODAJNE CIJENE JABUKA NA TRŽIŠTU RH

TISUP: Unatoč najavama velikog rasta cijene jabuka ostale stabilne

Agrovijesti
Jabuke, berba Fotografija: Thinkstock
Veleprodajne cijene jabuka na reprezentativnom tržištu RH za sada su stabilne i bez većih odstupanja u odnosu na cijenu iz 2016, tvrde u Tržišno informacijskom sustavu u poljoprivredi (TISUP).

Usprkos medijskim napisima o lošoj berbi jabuka i nedostatku jabuka kako na našem tako i na EU-tržištu, što se sve trebalo odraziti na cijene jabuka ove zime, veleprodajne cijene jabuka na reprezentativnom tržištu RH za sada su stabilne i bez većih odstupanja u odnosu na cijenu iz 2016, tvrde u Tržišno informacijskom sustavu u poljoprivredi (TISUP).

Jabuke sorte Idared sa prosječnom cijenom od 4,49 kn na istoj su cjenovnoj razini kao i prošli (47.tj.) tjedan što je za 3,44 % niža cijena nego u 46. tjednu.

U odnosu na 48. tjedan prošle godine cijena im je ipak viša za 11,14%. Jabuke sorte Jonagold i Jonagored (prosječna VPC 5,58 kn/kg), Golden delicious (prosječna VPC 4,76 kn/kg) i Red delicious (prosječna VPC 6,23 kn/kg) za manje od 1% skuplje su nego u prethodnom tjednu, te od 5,78 do 6,29% skuplje nego u istom razdoblju prošle godine.

Najmanje povećanje u odnosu na cijenu u istom razdoblju prošle godine bilježimo kod jabuka sorte Granny Smith (3,54 %). 

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje