GRAD OROSLAVJE

Tko ne bude čistio svoju poljoprivrednu parcelu, prijeti mu kazna

Agrovijesti
Terezino Polje, OPG Davor Špoljar bavi se sadnjom bundeva i preradom bučinog sjemena za bučiuno ulje i uzgojom kamilice Fotografija: Ivica Galović/PIXSELL
Vlasnici odnosno korisnici obrađenog i neobrađenog zemljišta, šuma i poljskih puteva, dužni su redovito uklanjati i suzbijati korov i raslinje odnosno spriječiti zakorovljenost površina, održavati i čistiti parcele...

Grad Oroslavje poziva sve vlasnike i korisnike zemljišta na provođenje mjera i aktivnosti usmjerenih na sprečavanje zakorovljenosti zemljišta i sprečavanje širenja zakorovljenosti na susjedne parcele.

Vlasnici odnosno korisnici obrađenog i neobrađenog zemljišta, šuma i poljskih puteva, dužni su redovito uklanjati i suzbijati korov i raslinje odnosno spriječiti zakorovljenost površina, održavati i čistiti parcele, živice i međe, održavati prohodnost i vidljivost.

Poljoprivredni redar grada Oroslavja neposrednim obilaskom terena utvrdit će zemljišta i vlasnike koji ne vrše čišćenje svojih parcela i koji ugrožavaju susjedne parcele te će biti prisiljen poduzeti zakonom dopuštene kaznene mjere.

 

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje