EU konferencije

Tolušić na ministarskoj konferenciji o ribarstvu na Sredozemlju na Malti

Agrovijesti
Ministarska konferencija na Malti Fotografija: Ministarstvo poljoprivrede
Ministar Tomislav Tolušić boravio je u dvodnevnom posjetu Malti 29. i 30. ožujka 2017. godine gdje je sudjelovao u radu ministarske konferencije o ribarstvu na Sredozemlju koju je organizirala Europska komisija.

Više od 300 tisuća osoba izravno je zaposleno na ribarskim brodovima u Sredozemnom moru, a broj ljudi čija se radna mjesta nadovezuju na ribarstvo još je i veći. Stoga je nužan zajednički pristup gospodarenju i očuvanju ribljeg fonda. Sredozemno more dom je više od 10.000 organizama

Ministarska konferencija važna je politička poruka u rješavanju alarmantnog stanja stokova na Sredozemlju te njegova učinka na industriju i obalne zajednice. Na konferenciji su se okupili politički predstavnici sjeverne i južne obale Sredozemnog mora koji su potpisali maltešku deklaraciju MedFish4Ever. Deklaracija obvezuje na desetogodišnji rad na očuvanju ribljih stokova na Sredozemlju te zaštiti ekološkog i gospodarskog bogatstva te regije.

„Hrvatska odgovorno brine o očuvanju ribljeg fonda u Jadranskom moru. Naše iskustvo svakako može pomoći u postizanju dobrih rezultata na cijelom Sredozemlju. Ako mi nećemo politički stati iza zaštite budućnosti našeg mora i naših ribara za nekoliko desetljeća neće biti ribarstva na Sredozemlju. Prekomjerna eksploatacija svakog resursa dovela je do katastrofe, i povijest je to zabilježila. Ovo je trenutak u kojem je nužno djelovati i staviti sve karte na zajednički stol“, izjavio je ministar Tomislav Tolušić na Malti.

  • Avatar
    mariepaullettebourbon 31. Ožujak 2017. u 15:36 Želite li pokrenuti vlastiti posao? Trebate li financijska sredstva za napraviti druge stvari za vrijeme ovog blagdana? Nudimo kredite od 2000 eura do 900.000 eura uz godišnju kamatnu stopu od 3% povratni od 1 do 30 godina. Nudimo investicijski kredit od 2.000.000 eura na 500.000.000 eura uz godišnju kamatnu stopu od 3% povratni od 1 do 10 godina. Obvezni lice sastanak u lice. Ako ste zainteresirani, obratite ovu e-mail adresu: mariepaullettebourbon@gmail.com
Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje