EU fondovi

Tolušić najavio: Hrvatska će dobiti i više novca iz EU fondova

Agrovijesti
Vijeće ministara poljoprivrede EU Fotografija: Ministarstvo poljoprivrede
Ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić izjavio je da će, usprkos mogobrojnim napisima, hrvatska poljoprivreda iz proračuna EU u financijskom razdoblju 2020. – 2027. dobiti jednako ili čak i više novaca.

Ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić izjavio je da će, usprkos mogobrojnim napisima, hrvatska poljoprivreda iz proračuna EU u financijskom razdoblju 2020. – 2027. dobiti jednako ili čak i više novaca. Rekao je to otvarajući Sajmove hrane i zdravog življenja te Dana lova i ribolova na Zagrebačkom velesajmu, a njegov pomoćnik Krešimir Ivančić bio je konkretniji rekavši da će Hrvatska dobiti još više novaca nego do sada iz Fonda za ruralni razvoj.

Inače, na ovogodišnjim sajmovima hrane i zdravog življenja sudjeluje više od 250 izlagača iz Hrvatske, Litve, Makedonije, Slovenije, Srbije, Španjolske, Velike Britanije i Sjeverne Irske. Ovi se sajmovi održavaju u paviljonu 5, dok na Danima lova i ribolova (sajam opreme za lov i ribolov te izložba županijskih lovačkih saveza i turističkih zajednica) u paviljonima 7 i 7A sudjeluju njih 64, uz Hrvatsku još iz 13 zemalja (Austrija, Češka, Danska, Francuska, Hrvatska, Italija, Japan, Litva, Mađarska, Njemačka, Slovačka, Slovenija, Švedska, Velika Britanija i Sjeverna Irska).

Manifestacija će trajati od od 18. do 21. listopada, a direktorica Zagrebačkog velesajma u pozdravnom je govoru rekla da je zadovoljna organizacijom manifestacije istaknuvši jako dobru suradnju s Ministarstvom poljoprivrede, nadležnim agencijama i Poglavarstvom Grada Zagreba, što doprinosi, naglasila je, razvoju Zagrebačkog velesajma, ali i hrvatskog gospodarstva.

U sklopu manifestacije u toku je dvodnevna konferencija ‘Budućnost zajedničke poljoprivrede politike EU’.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje