Poljoprivredna iskaznica

Tolušić uvodi e-iskaznicu s kojom će seljaci lakše do poticaja

Agrovijesti
Tolušić u Garešnici Fotografija: Ministarstvo poljoprivrede
Kartica će omogućiti i brže podnošenje zahtjeva za izravna plaćanja (poticaje) s obzirom da više neće biti potrebe za ručnim potpisivanjem i slanjem zahtjeva poštom.

Mnistarstvo poljoprivrede uskoro će raspisati natječaj za izgradnju jedinstvenog upravljačko-informacijskog sustava i izradu e-poljoprivredne iskaznice kao službene iskaznice hrvatskih poljoprivrednika s mogućnošću digitalnog potpisa. Nova analitička platforma, koja će integrirati baze Ministarstva poljoprivrede, povezati brojne registre i omogućiti brze pristupe i obrade podataka administrativno će rasteretiti poljoprivrednike i olakšati korištenje potpora, a s druge strane ministarstvu omogućiti ubrzanje postojećih procedura, djelotvornu uporabu sustava za elektronički prijenos podataka i razmjenu informacija te efikasan nadzor.

Kartica će omogućiti i brže podnošenje zahtjeva za izravna plaćanja (poticaje) s obzirom da više neće biti potrebe za ručnim potpisivanjem i slanjem zahtjeva poštom. Pristup elektroničkom dijelu bit će autoriziran i ostvarivat će se korištenjem PIN-a za identifikaciju i PIN-a za elektronički potpis. Svim subjektima u sustavu poljoprivrede omogućit će i uvid u trenutne statuse izvršenja njihovih obveza, ali i obveza ministarstva poput obrade ili isplate zahtjeva.

Poljoprivredna iskaznica donijet će značajne uštede za upravljačko tijelo i poljoprivrednika, ali i za ostala tijela javne ovlasti, jer će zamijeniti i sadašnje tri postojeće kartice – tzv. Zelenu poljoprivrednu karticu, karticu plavog dizela i karticu za pesticide. – Poljoprivrednike ćemo administrativno i troškovno rasteretiti ovim projektom te osigurati službu podrške svim korisnicima – kazao je potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić.  


 

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje