Regija

Tönnies dolazi u Srbiju, a cijene mesa u EU padaju

Agrovijesti
Svinje Fotografija: Pixabay
U Njemačkoj je prošlog tjedna cijena svinjskih polovica pala za sedam centi, a cijelo je tržište kliznulo naniže

Nakon FAP-a, bivšeg srpskog diva autoindustrije, oko čijeg se spašavanja angažirao sam vrh države, premijer Vučić i predsjednik Nikolić, ali od svega nije bilo ništa i tvornica će završiti u stečaju, moguće je da će Vučić, pred parlamentarne izbore koji su najavljeni za 24. travnja, doživjeti još jedan gospodarski poraz, piše Poslovni dnevnik.

4 milijuna tovljenika želi godišnje proizvoditi Tönnies u Srbiji

Naime, britanski poslovni list The Weekly Tribune objavio je tekst o razgovorima Clemensa Tönniesa, prvog čovjeka njemačke kompanije Tönnies, s premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem, u kojem se navodi da se o investicijima te kompanije u Srbiji razgovara u trenutku kada značajno padaju cijene mesa u Njemačkoj i drugim europskim zemljama. Tako se u uvodnom dijelu teksta navodi da je u tjednu u kojoj je Njemačka snizila cijene proizvođačima za sedam centi, jedan od najvećih njemačkih prerađivača najavio planove za investicije u proizvodnju u Srbiji, s ciljem da dosegne uzgoj četiri milijuna svinja godišnje, prenosi portal Agrosmart.

Ugovorena proizvodnja

"Nadajmo se da Tönniesovo poslovanje ulijeva poverenje da će potražnja za izvozom svinja proizvedenih u Europi značajno porasti, a ne da će samo preseliti dio poslovanja u zemlju u kojoj su niži troškovi proizvodnje", piše u tekstu. The Weekly Tribune je naveo da je poznato kako je deset farmi u fazi planiranja i da bi se još toliko moglo izgraditi, a pretpostavka je da će lokalni proizvođači takođe biti uključeni, što vjerovatno znači da će ove nove jedinice uzgajati svinje koji će biti plasirane u ugovorenu proizvodnju.

Više pročitajte na poslovni.hr. 

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje