Prijedlog za Uskršnji kolač

Torta s malinama

Agrovijesti
Torta od malina Fotografija: Tanja Pastuović Klaić, COOKam i guštam
Uspješna Večernjakova blogerica Tanja Pastuović Klaić, autorica bloga COOKam i guštam, izabrala je za čitatelje našeg portala recepta za ukusnu tortu sa malinama za Uskršnje praznike.

Kada se priroda budi i prve voćkice procvjetaju, sve je nekako svečanije i ljepše, pa tako i moja današnja tortica ima najjednostavniju i najljepšu cvjetno-proljetnu dekoraciju.

Torta je lagana i osvježavajuća a sastoji se od odličnog i jednostavnog biskvita pripremljenog po receptu već legendarne Marthe Stewart i fine kremice od malina i bijele čokolade.

Krema se treba duže hladiti pa je poželjno tortu napraviti ranije i ostaviti je da prenoći u hladnjaku.

Ja sam tortu pravila u kalupu promjera 18 cm a želite li veću tortu, možete koristiti mjeru i pol.

 

Sastojci:

Torta od malina

BISKVIT 

115 g omekšalog maslaca

200 g šećera

1 vanilin šećer

2 jaja

170 g brašna

1 žličica praška za pecivo

prstohlat soli

malo naribane limunove korice

125 ml mlijeka

 

KREMA

200 g bijele čokolade

600 ml slatkog vrhnja / vrhnja za šlag

10 g želatine

300 g malina

2 žlice šećera

 

Priprema:

Torta od malina

Maslac, šećer i vanilin šećer miksajte 10ak minuta, dok smjesa ne postane kremasta. Dodajte jedno po jedno jaje, miskasjući cijelo vrijeme. Kada se smjesa sjedini smanjite brzinu  pa dodajte naizmjence brašno pomiješano s praškom za pecivo i mlijeko, završite s brašnom. Sda dodajte prstohvat soli i malo naribane limunove korice i promiješajte. Smjesu izlijte u kalup za tortu obložen papirom za pečenje i stavite u zagrijanu pećnicu.

Pecite oko 45 minuta na 160-180°C.

Pripremite kremu - Želatinu pomiješajte s 2 žlice hladne vode i ostavite 10 minuta, da nabubri. U manjoj posudi zagrijte 300 ml vrhnja za šlag i prije nego zakipi maknite s vatre pa dodajte čokoladu narezanu na manje komade. Miješajte dok se čokolada ne otopi. Maline pomiješajte sa šećerom i kuhajte par minuta, dok se ne smekšaju. Propasirajte pa im dodajte pripremljenu želatinu, sve dobro pomiješajte i dodajte smjesi od čokolade. Ostavite da se ohladi. Preostalih 300 ml vrhnja istucite u šlag pa dodajte smjesi od čokolade i malina.

Ohlađeni biskvite prerežite tako da dobijete tri sloja.

Na dno kalupa za tortu stavite jedan biskvit, na njega nanesite dio kreme, zatim sloj biskvita i opet dio kreme pa stavite i treći biskvit. Preostalu kremu nanesite na vrh i stranice torte (želite li dvobojnu kremu, dio kreme ostavite bez malina).

Prije posluživanja tortu dobro ohladite.

 

 

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje