vrijedna investicija

Traže 12 hektara zemljišta za visokotehnološki staklenik rajčica

Agrovijesti
Fotografija:
Staklenik će biti površine šest hektara u kojem će se, među ostalim, koristiti i lampe za rast tijekom zimske proizvodnje. Crop u investiciju ulazi s nizozemskim partnerom, tvrtkom DutchGreenhouses i njezinim poljoprivrednim investicijskim fondom

Agrotehnološka tvrtka Crop, koju su u rujnu lani osnovali direktor Webpower Adrije Jan de Jong i direktor agencije za odnose s javnošću Vajt Jerko Trogrlić, traže 12 hektara zemljišta za 18 milijuna eura vrijedne staklenike za uzgoj rajčica.

Riječ je o prvom visokotehnološkom stakleniku za uzgoj rajčice u kojem će se implementirati nizozemska tehnologija, prenosi Danica.hr. 

Staklenik će biti površine šest hektara u kojem će se, među ostalim, koristiti i lampe za rast tijekom zimske proizvodnje. Crop u investiciju ulazi s nizozemskim partnerom, tvrtkom DutchGreenhouses i njezinim poljoprivrednim investicijskim fondom.

Ukupna površina treba biti oko 12 hektara – po šest za staklenik i solarnu elektranu – uz dostupnost grijanja na biomasu ili geotermalnu elektranu. Lokacija bi trebala biti s populacijom od najmanje 5000 stanovnika, a planiraju na puno vrijeme zaposliti oko 70 ljudi.

Lokacija treba biti u Bjelovarsko-bilogorskoj, Virovitičko-podravskoj, Brodsko-posavskoj, Osječko-baranjskoj, Vukovarsko-srijemskoj, Požeško-slavonskoj ili Sisačko-moslavačkoj županiji. Ako znate za takvo zemljište – javite im.

Investicija je, dakle, vrijedna oko 135 milijuna kuna, a investitori jamče 70-ak kvalitetnih radnih mjesta i više drugih benefita za lokalnu zajednicu.