Nagrada 4000 €

Traži se najbolji europski pčelar

Agrovijesti
Pčelar Fotografija: Pixabay
Europska pčelarska nagrada dodijelit će se poljoprivrednicima, zemljoposjednicima, istraživačkim institutima, akademskim i privatnim organizacijama koja razvijaju izvanredne i inovativne projekte za zaštitu pčela i drugih oprašivačae u poljoprivrednom okružju

Hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu Marijana Petir sastala se 22.lipnja u Bruxellesu s glavnim tajnikom Organizacije europskih zemljoposjednika (ELO) Thierryjem de l'Escailleom i razgovarala o stanju u održivoj poljoprivredi, gospodarenju poljoprivrednim zemljištem te pčelarstvu.

Za razgovora je istaknula važnu ulogu obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava u očuvanju ruralnoga prostora te je rekla da im za proizvodnju hrane, pristojan život i zaradu te školovanje djece treba poljoprivredno zemljište kao osnovni resurs. Naglasila je važnu ulogu pčela i pčelara u očuvanju biološke raznolikosti i cijeloga prehrambenog lanca te podržala projekt Europska pčelarska nagrada.

I ove godine Organizacija europskih zemljoposjednika i Udruga inovatora i proizvođača europskih poljoprivrednih aparata (CEMA) provode natječaj za Europsku pčelarsku nagradu, s ciljem promocije zajedničkih rješenja u korist biološke raznolikosti i unapređenja dobrobiti oprašivača.

U 2016. godini Europska pčelarska nagrada dodijelit će se projektima koji će se fokusirati  na sljedeće dvije kategorije:

  • Prakse upravljanjem zemljištem
  • Primjena inovativnih tehnoloških rješenja

Za svaku kategoriju dodijelit će se 4000 eura poljoprivrednicima, zemljoposjednicima, istraživačkim institutima, akademskim i privatnim organizacijama koja razvijaju izvanredne i inovativne projekte za zaštitu pčela i druge oprašivače u poljoprivrednom okružju.

Osim nagrade, dodijelit će se i priznanje te će pobjednički projekt biti promoviran kroz ELO i CHEMA komunikacijske kanale.

Thierry de l'Escaille i Marijana Petir pozvali su zainteresirane iz Hrvatske, koji zadovoljavaju uvjete natječaja, da prijave svoj projekt slanjem prijavnice do 8. srpnja na ana.canomanuel@elo.org ili poštom na adresu: ELO, Rue de Trèves 67,B – 1040 Brussels.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje