Konferencija

Treća konferenciji o dobroj ekonomiji

Agrovijesti
Mladica Fotografija: Pixabay
Radionica, seminar, otvoreni dijalozi i Sajam dobre hrane održat će se na Trećoj konferenciji o dobroj ekonomiji u velikoj dvorani Matice hrvatskih obrtnika u Zagrebu, Ilica 49, od 31. ožujka do 2. travnja

Na konferenciji će svoja predavanja održati Gunter Pauli, jedan od najpoznatijih svjetskih inovatora koji je inicirao pokretanje 100 poslovnih poduhvata i projekata koji imaju pravedan i održiv cilj, način rada i djelovanja. Začetnik Plave ekonomije Andera Etxeberria, direktor odjela za komunikaciju najveće španjolske svjetske zadruge Mondragona koja se više od deset godina uspijeva prilagoditi nemilosrdnim uvjetima na tržištu. Mark Shepard, član najveće zadruge na svijetu Organic Valley koja okuplja organske proizvođače hrane, Olivier Bertrand, gradski vijećnik Grenoblea i predsjednik gradske vodovodne tvrtke Eaux de Grenoble koja prateći principe koncepata zajedničkih dobara gradsko područje opskrbljuje vodom, Monica Usai, predstavnica međunarodne podružnice talijanske organizacije Libera Terra Mediterraneo koja na zaplijenjenim imanjima mafijaša pokreće proizvodnju pazeći na odgovornost prema okolišu, zaposlenicima i tržištu te Christian Hiß, inovator poduzeća Regionalwert AG, jednog od najboljeg europskog primjera uključivanja građana u podršku stvaranja društvenog poduzeća​.

Radionica, seminar, otvoreni dijalozi i Sajam dobre hrane

Tri dana prije službenog početka konferencije, 28. ožujka, organizatori Treće konferencije o dobroj ekonomije pripremili su radionicu obnavljajuće poljoprivrede na Recikliranom imanju Vukomerić i seminar o Participativnom upravljanju prirodnih resursa, koji će se održati u Velikoj Gorici 30. travnja u dvorani gradske uprave. U program konferencije uključene su i tri rasprave: Dobra ekonomija u metalskoj industriji - egzotika sa sjevera Hrvatske, Zašto još nemamo etičnu banku i Strategija razvoja društvenog poduzetništva - kako i kamo dalje, ali i Sajam dobre hrane i to zadnjeg dana konferencije, 4. travnja, od 10 do 14 sati u passageu Hrvatske obrtničke komore, Ilica 49.

Na Recikliranom imanju - Vukomerić održat će se četverodnevna praktična radionica obnavljajuće poljoprivrede. Mark Shepard predstavit će metodologiju, tehnike i praksu agrošumarske poljoprivrede. Nakon radionice, Mark će na konferenciji održati predavanje 2. travnja, od 10 do 11.30 sati, na temu "Zajedno prema profitabilnoj ekološkoj obnovi".

Treću konferenciju o dobroj ekonomiji organizira Zelena mreža aktivističkih grupa (ZMAG) u suradnji s Platformom za dobru ekonomiju. Pozitivnim pričama koje osnažuju lokalno društvo i primjerima dobre prakse ukazat će se na brojne modele i mogućnosti koji proizlaze iz dobre ekonomije, jer njezina bit je da ne inzistira samo na jednom ispravnom modelu, već da poštiva lokalne specifičnosti i društveni kontekst.

Više saznajte na njihovom webu i FB.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje