STRUČNA IZLAGANJA

Treći međunarodni Kongres o sigurnosti i kvaliteti hrane u Opatiji

Agrovijesti
Fotografija:
U Opatiji će se od 10. do 13 studenoga održati Treći međunarodni Kongres o sigurnosti i kvaliteti hrane te Druga međunarodna konferencija Centra za sigurnost i kvalitetu hrane

Treći međunarodni Kongres o sigurnosti i kvaliteti hrane “Hrana, zdravlje i klimatske promjene” održat će se od 10. do 13. studenoga 2020. godine u Opatiji, najavljuju organizatori.

Međunarodni Kongres o sigurnosti i kvaliteti hrane i ove će se godine održati pod visokim pokroviteljstvom nadležnih tijela i institucija, a organiziraju ga Nastavni zavod za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar”, Hrvatsko mjeriteljsko društvo i Mreža za kontrolu kvalitete i sigurnosti hrane Jugoistočne Europe (SEEN-FSQC). Suorganizatori su Agronomski fakultet i Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Institut za zdravlje i sigurnost hrane Zenica te Institut za javno zdravlje Vojvodine, u suradnji s drugim eminentnim institucijama iz zemlje i inozemstva.

Potaknuti velikim interesom kojeg su izazvala prva dva Kongresa o sigurnosti i kvaliteti hrane, na kojima je sudjelovalo više od 700 sudionika te velik broj gostujućih predavača iz zemlje i svijeta, koji su svoja zanimljiva izlaganja predstavili u obliku brojnih plenarnih predavanja, usmenih izlaganja, satelitskih simpozija, radionica i postera, cilj organizatora je održavanje još većeg i edukativnijeg Kongresa.

U sklopu trećeg izdanja Kongresa organizirana je i Druga međunarodna konferencija Centra za sigurnost i kvalitetu hrane, na kojoj će biti istaknuti teme iz područja djelovanja Centra te predstavljene dosadašnje aktivnosti, kao i iskustva domaćih i stranih stručnjaka iz područja patvorenja hrane, zaštite izvornosti i geografskog podrijetla hrane te novih analitičkih dostignuća u tom području.

Sigurnost i kvaliteta hrane, utvrđivanje izvornosti, zemljopisnog porijekla, patvorenosti hrane te njenog utjecaja na zdravlje potrošača, ali i utjecaj klimatskih promjena na uzgoj i kvalitetu, teme su od zajedničke odgovornosti svih uključenih u lanac proizvodnje – države, proizvođača, distributera, struke i potrošača, ali i medija koji su odgovorni za informiranje javnosti o aktualnim temama, ističe se u najavi.

S ciljem zajedničke zaštite i unapređenja zdravlja ljudi, Kongres nastavlja podizati svijest o ovoj važnoj tematici i u krugu struke. 

Kongres će se održati u Conference Parku 25/7 Amadria Park hotela Opatija.

Prijaviti se možete ovdje.