Manifestacije

Treći sajam zimnice od 13. do 15. listopada na glavnom zagrebačkom trgu

Agrovijesti
2. Sajam zimnice i autohtonih proizvoda Fotografija: Morana Begač
Na zagrebačkom Trgu bana Josipa Jelačića od 13. do 15. listopada održat će se 3. sajam zimnice i autohtonih proizvoda na kojem će se predstaviti 120 izlagača iz svih hrvatskih županija, najavljeno je u srijedu na konferenciji za novinare na Zagrebačkom velesajmu.

Sajam se održava u organizaciji Ministarstva poljoprivrede i Grada Zagreba, a ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić ističu njegovu važnost za promociju domaćih proizvoda. 

Ovo nije veliki sajam, kao što je primjerice Ambienta, ali je važan za proizvođače i za promociju hrvatskih proizvoda, rekao je Tolušić. 

Najavio je da će se na sajmu predstaviti i dva proizvoda koja su prošli tjedna dobili EU zaštitu - "Varaždinsko zelje" i "Slavonski kulen/Slavonski kulin". 

Na sajmu će se, naime, predstaviti proizvodi zimnice te autohtoni proizvodi čiji je naziv zaštićen oznakom izvornosti i oznakom zemljopisnog podrijetla u Republici Hrvatskoj i u Europskoj uniji.

Cilj manifestacije je promicati hrvatske tradicionalne proizvode i očuvati običaj pripreme zimnice te pomoći malim hrvatskim proizvođačima u izravnom povezivanju s potrošačima i plasmanu njihovih proizvoda na lokalno tržište.

Ministar Tolušić je, odgovarajući na novinarski upit kakva je budućnost prehrambene industrije s obzirom na situaciju oko Agrokora, istaknuo kako se prehrambena industrija othrvala i većim problemima nego što je Agrokor. Ona će opstati, izaći iz svega ovoga jača i, nadam se, konkurentnija, rekao je. 

 

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje