BLAGADANSKO VRIJEME

Tri načina za recikliranje božićnog drvca

Agrovijesti
Borovi Fotografija: Dubravka Petric/PIXSELL
Bliže se Sveta tri kralja, dan kada se božićno drvce uklanja iz domova, a ako vam nije privlačna ideja da ga samo bacite na smetlište donosimo vam tri ekološki prihvatljiva načina zbrinjavanja božićnih drvca.

Bliže se Sveta tri kralja, dan kada se božićna drvca uklanjaju iz domova, a ako vam nije privlačna ideja da ga samo bacite na smetlište donosimo vam tri ekološki prihvatljiva načina zbrinjavanja božićnih drvca.

Recikliranje

Većina gradova nudi program recikliranja božićnih drva. Obično se radi o određenim točkama na kojima se drvca mogu odložiti, a neka mjesta nude čak i posebne uvjete te čak i odnesu vaše drvce na recikliranje.

Pomozite u poboljšanju okoliša

Božićna drvca mogu igrati izuzetno korisnu ulogu u ekologiji. Primjerice u SAD-u, točnije u Oregonu skupljaju drvca kako bi od njih napravili kanale za uzgoj lososa čime pomažu u zaštiti i hranjenju mlade ribe, a u obalnim mjestima poput Sjeverne Karoline i New Jerseyja, stara stabla koriste se za vraćanje i ojačavanje prostora oštećene uraganima. Da biste pronašli opcije u blizini, provjerite s lokalnim parkovima i rekreacijskim grupama za zaštitu okoliša.

Budite kreativni

Ovisno o vašoj lokaciji i prostoru, postoji nekoliko različitih načina da vašem božićnom drvcu date nov život. Ako imate dvorište vaše drvce može lak postati igralište za ptice. Maknite ukrase i šljokice i svjetla i okitite ga kokicama koje će privući i hraniti ptice.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje