Radni sastanak

Tri županije potpisale sporazum kojim se potiče njihov brži razvoj

Agrovijesti
Fotografija:
Suradnja Sisačko-moslavačke, Karlovačke i Zagrebačke županije dogovorena je na radnom sastanku u Karlovcu kojem su prisustvovala sva tri župana i potpredsjednik Vlade Tomo Medved

Karlovačka, Sisačko-moslavačka i Zagrebačka županija žele ostvariti međusobnu suradnju kako bi se potaknuo brži razvoj ovih triju županija. Radnom sastanku održanom u Karlovcu prisustvovali su i potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak te čelnici razvojnih agencija iz svih triju županija: Krunoslav Kralj, Mario Čelan i Stipo Velić. Nakon sastanka troje je župana potpisalo Pismo namjere o sklapanju Razvojnog sporazuma ove tri Županije.

Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić zahvalio je županici Furdek Hajdin na inicijativi i podsjetio na niz sličnosti između triju županija koje su i direktno povezane u obrani od poplava. Smatra da se može pripremiti mnogo projekata na području prometne infrstrukture, ali i vjerskog, zdravstvenog i kongresnog turizma.

Potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved dao je punu potporu naporima da se potpiše Razvojni sporazum između triju županija jer to omogućava ravnomjerni regionalni razvoj, to znači širu potporu Vlade i resornih ministarstava pojedinim projektima.

Nakon održanog sastanka troje je župana, u društvu ravnatelja svojih Razvojnih agencija, potpisalo Pismo namjere, kojeg će prema uputama s jučerašnjeg sastanka proslijediti u Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU na potvrdu, čime će se steći uvjeti na daljnju realizaciju Razvojnog sporazuma.