Štete u poljoprivredi

Triglav osiguranje procijenilo štetu od mraza na 18 milijuna kuna

Agrovijesti
Procjena Fotografija: Pixabay
Triglav osiguranje započet će s isplatama šteta po obradi zahtjeva, a sukladno ugovorenim uvjetima osiguranja i zakonskim rokovima. Naravno, vodit će se računa o tome da se štetne naknade osiguranicima isplate u što bržem roku

Temeljem preliminarnih procjena štetnih događaja uslijed vremenske neprilike s mrazom, Triglav osiguranje procjenjuje da je ukupni iznos šteta u visini od oko 18 milijuna kuna.

Na područjima koja su tijekom dužeg perioda bila izložena temperaturama nižima od minus četiri stupnjeva, nažalost nije bilo mogućnosti da se oštećeni plodovi sačuvaju, bez obzira na poduzete preventivne i zaštitne mjere osiguranika.

Procjenitelji Triglav osiguranja, u suradnji s Odjelom za poljoprivredu, odmah su započeli s preliminarnim procjenama šteta te osiguranike savjetovali kako kod voćki najlakše prebroditi stres koje su pretrpjele uslijed mraza, a u cilju što bolje pripreme za sljedeću poljoprivrednu sezonu. Naime, ako se kod voćki odmah ne saniraju posljedice pretrpljenog stresa, posljedice ovog mraza voćari i vinogradari mogu osjećati u prinosu sljedećih nekoliko godina.

Triglav osiguranje započet će s isplatama šteta po obradi zahtjeva, a sukladno ugovorenim uvjetima osiguranja i zakonskim rokovima. Naravno, vodit će se računa o tome da se štetne naknade osiguranicima isplate u što bržem roku.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje