PRAVILNIK

Trumpova administracija mijenja zakon koji je osmišljen kako bi osigurao dobrobit životinja

Agrovijesti
Kunići Fotografija: Vjeran Žganec-Rogulja/PIXSELL
Središnji problem u zakonodavstvu i pravilnicima ekološkog (organskog) programa u SAD-u je činjenica da nije sasvim jasno što zapravo znači "ekološko".

Budući da je eko (organska) oznaka jedini državni program označavanja koji se odnosi na način proizvodnje hrane, ona mora nositi veliko opterećenje. Stoga neki sudionici u programu, uključujući aktivističke skupine i poljoprivrednike, žele proširiti značenje pojma. Dio te ekspanzije ima veze s nadogradnjom standarda kako bi bila u skladu s očekivanjima potrošača i ciljem oznake koja vam govori: "da je ta hrana proizvedena prema najvišim standardima".

U travnju 2016. National Organic Program predložio je novi pravilnik nazvan Pravilnik o organskom stočarstvu i peradi, koji bi zahtijevao osnovno ispunjenje dobrobiti životinja kako bi svaki proizvođač hrane mogao postići željenu eko (organsku) oznaku - i porast prihoda koji dolazi s njom.

Pravilnik nije kompliciran, životinje moraju imati dovoljno mjesta za sjedenje, hodanje, rastezanje i ustajanje bez dodirivanja bilo koje druge životinje ili zidova ograde. Životinje također moraju imati cjelogodišnji pristup otvorenom prostoru, koji moraju sadržavati kontakt sa stvarnim prirodnim stvarima, poput biljaka i tla.

Većina poljoprivrednika i proizvođača se protivi jer bi predložena pravila prisilila mnoge velike stočarske tvrtke na skupe promjene svojih organskih objekata. Naravno, ne iznenađuje da su grupe za zaštitu životinja bijesne.

"Pravila Obamine administracije za dobrobit životinja u okviru Nacionalnog organskog programa postavila su osnovne standarde zdravog razuma koji ne samo da ublažavaju najgoru patnju životinja već i usklađuju stvarne standarde u industriji organskih proizvoda od 30 milijardi dolara s očekivanjima potrošača o tome kako se krave, svinje i pilići se tretiraju ", napisao je Vandhana Bala, generalni savjetnik u Mercy for Animals.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje