MANIFESTACIJA

U četvrtak jubilarna 20. Fešta od rajčica

Agrovijesti
Fešta od rajčica Fotografija: Duško Marušić/PIXSELL
U 2017. godini proizvodnja rajčice za preradu ugovorena je s tridesetak obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava na površini od dvjestotinjak hektara na kojima je posađeno 4,3 milijuna presadnica rajčice.

Podravkina tvornica za preradu rajčice u Umagu, jedina je takva u Hrvatskoj, koja godišnje može preraditi 12.000 tona rajčica. U 2017. godini proizvodnja rajčice za preradu ugovorena je s tridesetak obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava na površini od dvjestotinjak hektara na kojima je posađeno 4,3 milijuna presadnica rajčice. Ovih dana započela je berba rajčice koja će trajati do rujna, a i ove godine očekuje se urod koji će zadovoljiti maksimalne kapacitete Tvornice Povrća Umag. Također, svake se godine, krajem srpnja u Umagu obilježava i Dan rajčica, uz prigodan program Podravke i grada Umaga.

Program 20. Fešte od rajčica započinje stručnim skupom u Gradskoj vijećnici u Umagu koji će otvoriti Marin Pucar, predsjednik Uprave Podravke i u kojem će sudjelovati dr. sc. Zdravko Matotan iz Podravke te gosti predavači iz Italije i Izraela, Roberto Guidetti, Nevio Pasquini te Itai Rozenberg.

Nakon stručnog skupa, u 12,00 sati, Marin Pucar predsjednik Uprave Podravke dodijelit će priznanja najzaslužnijih proizvođačima rajčice za preradu te potom uz pratnju gostiju obići proizvodne i pokusne površine pod rajčicom. Nakon obilaska predviđen je zajednički domjenak u Tvornici Povrća Umag. Fešta od rajčica tradicionalno će se održati u 20 sati na Trgu Slobode u Umagu u kojoj će sudjelovati Podravkini promotori kulinarstva i i poseban gost Stevo Karapandža.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje