Popularna poljoprivreda

U Hercegovini zasađeno više od 30 milijuna stabljika smilja

Agrovijesti
Smilje Fotografija: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
Na području općina Neum, Stolac, Ravno, Široki Brijeg, Posušje, Mostar, Grude, Ljubuški, Čitluk i Tomislav-Grad zasađeno je oko 30 milijuna stabljika smilja, kazao je u Mostaru predsjednik Grupacije proizvođača i prerađivača smilja Dinko Dujmović istaknuvši kako još nisu dobiveni podaci za Čapljinu.

Naime, u Mostaru je jučer održan sastanak Grupacije proizvođača i prerađivača smilja Privredne komore Federacije BiH na kojem je razmatrana Informacija o prikupljenim statističkim podacima o nasadima smilja i destilerijama za preradu smilja kao i Prijedlog općega ugovora o partnerstvu.

Sastanku su prisustvovali predstavnici proizvođača i prerađivača smilja s područja Zapadnohercegovačkog, Hercegovačko-neretvanskog kantona i Hercegbosanske županije.

Što se tiče destilerija za preradu smilja zaključeno je kako u ovom trenutku sve općine raspolažu s dovoljno prerađivačkih kapaciteta koji mogu zadovoljiti potrebe proizvođača, navodi se u priopćenju iz Ureda predsjednika Privredne komore FBiH.

Kada je riječ o Prijedlogu općeg ugovora o partnerstvu, kreator spomenutog prijedloga Ilija Kožulj istakao je kako je prijedlog u cijelosti završen te kako bi ga trebalo potpisati što prije jer sezona još nije počela.

 

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje