Na jesen

U Italiji se otvara gurmanski tematski park

Agrovijesti
U Italiji se otvara gurmanski tematski park Eataly World Fotografija: Eataly Pogledajte galeriju
Prvi svjetski gurmanski tematski park FICO Eataly World otvoriti će se u Italiji u rujnu 2017. Na 80.000 m2 Disneyland talijanske gastronomije širiti će se selom pokraj Bologne s ciljem privlačenja šest milijuna ljubitelja talijanske kuhinje godišnje.

Posjetitelji Eataly Worlda moći će istražiti tajne i tradicije talijanske proizvodnje hrane, prerade i kuhanja. To će biti fuzija zabave, obrazovanja i hrane. Posjetitelji će moći promatrati stoku koja pase i uživati na preko 10.000 m2 flore i faune uključujući nasade maslina i voćnjake sa stablima dinja i badema.

Gastronomi koji traže uzbuđenje mogu uskočiti u jedan od 500 Bianchi tricikala sa košaricama za kupovinu i istraživati kompleks kako bi kupili gurmansku robu sa tržnice od 9.000 m2. Šećer na kraju biti će čokoladna fontana.

U Italiji se otvara gurmanski tematski park Eataly World

Eataly World će imati šest glavnih područja za istraživanje: riba, meso i jaja, mlijeko i mliječni proizvodi, žitarice, voće i povrće, pića te preljevi i deserti. 40 različitih radionica pokazivati će procese od polja do vilice, uključujući proizvodnju ulja i vina.

Nećete se moći kupati u laguni maslinovog ulja, ali ćete se moći prepustiti šest različitih virtualnih iskustava ili ćete moći utopiti tugu u pivovari. Putovanje u fantastičnu zemlju hrane garantira oštrenje apetita. Ručati možete u jednom od 25 restorana nakon aperitiva u jednom od tri bara.

U Italiji se otvara gurmanski tematski park Eataly World

Eataly World ima za cilj okupiti ljubitelje hrane kako bi jeli, kupovali i učili. Izvršna direktorica tematskog parka Tiziana Primori objašnjava: „Naša vizija parka je veliko i radosno mjesto gdje svi zajedno možemo istraživati bogato talijansko nasljeđe.  Nema takvog mjesta u Italiji niti na svijetu gdje možete vidjeti i istražiti široki raspon prerade hrane i kuhanja na jednoj lokaciji.“

Eataly je osnovao Talijan Oscar Farinetti. U 2013. Eataly je otvorio restorane na talijanskim kruzerima MSC Preziosa i MSC Divina. Farinetti je najavio svoju viziju „Jedi talijansko“ na nedjeljnom ručku još 2003. godine, a prvi Eataly otvoren je u Turinu u 2007. Njegov outlet u prvih šest mjeseci posjetilo je pola milijuna kupaca. Eataly sada ima 27 megatrgovina diljem svijeta u Italiji, Japanu, Turskoj, Dubaiju, Brazilu, Južnoj Koreji i SAD-u. Talijanska tržnica postala je turistička atrakcija kao i gurmanske prehrambene dvorane kao one u rangu Harrodsa.

U Italiji se otvara gurmanski tematski park Eataly World

Farinetti je težio stvaranju svima dostupne visoko kvalitetne talijanske hrane po poštenim cijenama i u okolini gdje ljudi mogu kupovati, probati i učiti. Delikatese Eatalyauključuju gotovo 100 vrsta talijanskog ekstra djevičanskog maslinovog ulja, mnoge sa malih tradicionalnih imanja.

Farinetti vjeruje da su se „kupci zaljubili u mogućnost kupovanja, prehrane i učenja u isto vrijeme. Prije Eatalya nikada nije postojao format koji nudi ove tri aktivnosti na jednom velikom mjestu, otvorenom za sve.“

Ukoliko vam jedan dan u Eataly Worldu neće biti dovoljan da zadovoljite svoju glad za talijanskom hranom, hotel sa 200 soba biti će otvoren u 2018. godini. Dvije tisuće trgovina, uključujući male tvrtke za dostavu visoko kvalitetnih proizvoda biti će prisutne na Eataly Worldu. Ekološki prihvatljiv projekt (s dvije godine zakašnjenja s otvaranjem) konstruiran je od iskrčenog drveta i 44.000 solarnih panela. Projekt je koštao 100 milijuna eura, a očekuje se da će stvoriti 700 radnih mjesta. Ulaz u Eataly World će biti besplatan.

U Italiji se otvara gurmanski tematski park Eataly World

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje