Medicina i zdravlje

U Kanadi uskoro u prodaji jestivi proizvodi na bazi kanabisa

Agrovijesti
Marihuana Fotografija: Pixabay
Novi propisi, koji će stupiti na snagu godinu dana nakon legalizacije kanabisa u rekreativne svrhe 17. listopada 2018. godine, odnosit će se i na ekstrakt kanabisa i dermatološke proizvode.

Jestivi proizvodi na bazi kanabisa bit će u prodaji od polovice prosinca u Kanadi, objavila je vlada i dodala da kanabisa neće biti u proizvodima koji vole dijeca, kao što su bomboni i lizalice.

Novi propisi, koji će stupiti na snagu godinu dana nakon legalizacije kanabisa u rekreativne svrhe 17. listopada 2018. godine, odnosit će se i na ekstrakt kanabisa i dermatološke proizvode.

Međutim, ti proizvodi neće biti dostupni u trgovinama ili na internetu do prosinca, zbog regulatornog roka od 60 dana za njihovo odobrenje, navela je vlada.

Bit će uvedena i stroga pravila kako bi ti proizvodi bili što manje privlačni mladim ljudima, među kojima će biti neutralne ambalaže i teško otvaranje proizvoda kao i ograničavanje određenih sastojaka, boja i parfema.

Prema novim propisima, hrana ili pića na bazi kanabis ne mogu sadržavati više od deset miligrama THC - psihoaktivne supstance biljke. Za ekstrakte kanabisa i dermatološke proizvode, maksimalno dozvoljena doza će biti 1.000 miligrama po pakiranju.

Kanabis je legaliziran u Kanadi od 17. listopada, a građani su do sada mogli nabaviti kanabis narudžbom na internet stranici jedne nevladine organizacije koja je dobila dozvolu za distribuciju marihuane.

Kanada je u listopadu postala druga država u svijetu koja je legalizirala posjedovanje i konzumiranje kanabisa u rekreativne svrhe, pet godine nakon Urugvaja.

Kanada je također prva industrijski razvijena zemlja sa takvom legalizacijom. Pojedine američke države također dozvoljavaju uporabu marihuane u rekreativne svrhe, ali ta legalizacija ne važi na saveznoj razini.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje