ROXANICH HERITAGE WINE HOTEL

U Motovunu počeli radovi na prvom vinskom hotelu

Agrovijesti
Hotel I vinski podrum Roxanich… Fotografija:
Rožanić kaže kako se otvorenje očekuje za sezonu, točnije u lipnju.

Započeli su radovi na izgradnji Roxanich Heritage Wine Hotela i vinskog podruma, projekta vrijednog 79.327.696,33 kune i sufinanciran je sredstvima EU.

˝Ima simbolike u ovom našem projektu i njime ćemo proslaviti 10 godina komercijalnog prisustva naše vinarije na tržištu i povratak u Motovun gdje smo i osnovani. Hotel je na 3000 kvadrata, 28 klasičnih soba i 4 apartmana, dodatne sadržaje poput maloprodajne trgovine za vina, mali klub i wellness te garažu za 36 vozila. Podrum je na nešto više o 3000 metara, zbog našeg odležavanja vina. Time otvaramo nove mogućnosti za još ljepši i spontaniji rad na vinima˝, kaže Mladen Rožanić, investitor i vinar koji stoji iza ovog projekta.

Kako kaže od starog motovunskog zadružnog podruma ostati  će samo zidovi i prozorska okna, a podrum se radi na pet etaža.  Planira da se u hotelu organiziraju i eventi kulturnog sadržaja  u prednjem prostoru koji može primiti cca 150 ljudi, a u sklopu podruma planiran je dio za likovne umjetnika. Rožanić kaže kako se otvorenje očekuje za sezonu, točnije u lipnju.

U restoran otvorenog tipa nudit će se istarska kuhinja, a bit će i tzv. Wine makers table za dodatno kuhanje i entuzijaste. ˝Imali smo niz upita stoga je logičan korak bio simbioza podruma i ugostiteljstva. Mi smo etablirani brend i na vanjskim tržištima i na domaćem, i svi oni koji cijene enogastro ponudu će prepoznati što nudimo˝, poručuje Rožanić.

Hotel I vinski podrum Roxanich…

Vrijednost projekta hotela iznosi 48.030.633,11 kuna, a EU sufinanciranje iz strukturnih i investcijskih fondova je 9.644.124,59 kuna. Ulaganje u podrum je 31.297.069,22 kune, a EU sufinanciranje temeljem nacionalnog programa pomoći sektoru vina 2014-2018 iznosi 9.962.931,83 kuna.

Ono što Istri treba

˝Istra prednjači u mnogo čemu pa i u vinarstvu i to zahvaljujući ovakvim ljudima, vinarima i vinogradarima koji su shvatili da na globalnom tržištu možemo i trebamo biti prisutni. Ovo je na pragu onoga gdje Istra želi biti sutra. Nama treba nova strategija razvoja vinarstva uparena s turizmom kako bismo našu široku i bogatu ponudu mogli pokazati turistima. Rožanići su korak ispred i njihova vizija i projekt podruma i hotela imat će ključnu riječ u sinergiji oko koje će se sve vrtjeti, zajedništvo turizma i poljoprivrede, ponude i potražnje˝, poručio je Valter Flego, istarski župan.

Tomislav Pahović, načelnik Općine Motovun istaknuo je kako Rožanić sa svojim timom podiže ljestvicu turizma u Motovunu i primjer je dobre prakse za sve nas.

˝Ovo je jedna od najvećih investicija u posljednjih 10-15 godina u Istri. Ovaj hotel već unaprijed ima zadanu tematiku i to je ono što nam treba. Motovunu nedostaje kvalitetan hotelski smještaj, a on ima jednak značaj u unutrašnjosti Istre kao što ima Rovinj na obali˝, tvrdi Denis Ivošević, direktor TZ-a Istarske županije.

Nikola Benvenutti, predsjednik Vinistre istaknuo je kako Istra jedva čeka ovakve projeket i kako je to uzlet za istarsku vinsku scenu za koji treba mnogo hrabrosti i volje.

Idis Turato, koji je osmislio ovo arhitektonsko rješenje istaknuo je kako je lokacija idealna jer spaja vinograd i stari podrum, spaja nešto što se do prije 20 godina nije moglo spojiti. ˝Spaja se poljoprivreda, proizvodnja, skladištenje, kušanje vina i turizam. Dobiva se mjesto u kojem možete proći kroz cijelu Istru˝, zaključuje Turato. 

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje