Investicije u vinarstvo

U novi prostor Vinarije Galić u Kutjevu uloženo 54 milijuna kuna

Agrovijesti
Otvorenje vinarije Galić vina Fotografija: Ivica Galović/PIXSELL
Vinarija je počela sa sedam hektara vinograda i 30 tisuća boca vina. Danas ima 55 svojih hektara

Investicija u vinariju Galić vrijedna 54 milijuna kuna kojom će se kapacitet povećati za trećinu predstavljena je jučer u Kutjevu. Od 54 milijuna kuna, 35 milijuna uloženo je zgradu, a 19 u opremu.

Vlasnik vinarije Josip Galić istaknuo je kako ostaje boutique vinarija koja će pratiti trendove i proizvoditi kvalitetna vina, a ne orijentirati se na masovnu proizvodnju.
– Iako se naša vinarija može smatrati čudom moderne tehnologije i ima opremu na kojoj bi pozavidjeli i svjetski poznati vinari, mi u Kutjevu ovim tek počinjemo graditi priču.

Krajnji cilj nam je razvoj cijeloga kraja, želimo od Slavonije stvoriti hrvatsku Toskanu, jer ona to opravdano zaslužuje – kaže Galić. Vinarija je počela sa sedam hektara vinograda i 30 tisuća boca vina. Danas ima 55 svojih hektara, a dio grožđa otkupljuje od lokalnih vinogradara. Kapacitet nove vinarije je 630 tisuća boca, a plan im je godišnja proizvodnja od 330 tisuća litara.
Osim proizvodnje vina te uzgoja vinove loze, u Galiću su ove godine u nasade kestena i borovnica uložili 8,5 milijuna kuna.

 

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje