Međunarodni poljoprivredni sajam u Novom Sadu od 13. do 19. svibnja

U Novom Sadu bit će izložen kombajn za vađenje repe vrijedan 600.000 eura

Agrovijesti
Novosadski sajam Fotografija: Novosadski sajam
Međunarodni poljoprivredni sajam u Novom Sadu ove godine će biti održan od 13. do 19. svibnja, a najzastupljeniji segment i ove godine biće poljoprivredna mehanizacija.

Izvršni direktor za sajamsku djelatnost Boris Nadlukač, izjavio je kako su mehanizatori jedan od ključnih činitelja Sajma poljoprivrede i da će ove godine biti predstavljeno više od 100 svjetskih brendova, na više od 50 posto površine Sajma.

Osim brojnih noviteta osnovne i prateće mehanizacije, Nadlukač je najavio i novitet iz sektora stočarstva – Aukciju stoke najkvalitetnijih grla domaćeg geofonda, kao i Agro B2B burzu na kojoj se očekuje sudjelovanje više od 100 kompanija iz 20 zemalja, a koja će biti održana 15. svibnja u Kongresnom centru Novosadskog sajma.

Kako je naglasio generalni tajnik Udruženja Đorđe Mišković, ove godine na Sajmu će izlagati 18 članica i to na površini od 22.000 metara kvadratnih, što je za oko 10 posto više nego prethodne godine.

- Nastup na većoj površini je dobar znak jer je pokazatelj boljitka na tržištu i poljoprivredi Srbije. Osim niskobudžetnih strojeva za ratarstvo, povrtlarstvo i voćarstvo, koji se subvencionira, predstavit ćemo i najsuvremenije strojeve koje prate trend primjene visokih informacijskih tehnologija u cilju što veće iskorištenosti poljoprivrednih strojeva, kao i nagrađene eksponate na Sajmu u Bologni  Parizu, rekao je Mišković. Dodao je da ni ove godine neće izostati suradnja sa bankama i leasing kućama kao bi se osigurala lakša kupovina pod najpovoljnijim uvjetima. 

Prema njegovim riječima na Agropoligonu posjetitelji Sajma će imati priliku vidjeti mogućnosti i performanse izloženih eksponata u fiktivnom radu. Posebna pažnja bit će usmjerena na pretpremijerni prikaz noviteta koji su još u razvoju, a premijerno će biti prikazani na jesen na Sajmu tehnike u Hannoveru.

Bit će organizirana tribina o sigurnosti u prometu poljoprivrednih strojeva koju Udruženje organizira u suradnji sa Agencijom za sigurnost prometa. 

Najveći će biti Holmer od 600.000 eura 

Kompanija Almex, ove godine osim traktora predstavit će se i u segmentu stočarstva i stočne hrane.

Menadžer prodaje te kompanije Darko Jaćimović, najavio je da će nastup na Sajmu između ostalog obilježiti promocija Holmer kombajna za vađenje šećerne repe T4 od 600KS, cijena mu je 600.000 eura. Ujedno, taj model će biti i najveći stroj izložena na ovogodišnjem Sajmu.

 

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje