13. Konferencija o sigurnosti i kvaliteti hrane

U Opatiji o prevarama povezanima s hranom i pesticidima u hrani

Agrovijesti
Sigurnost hrane Fotografija: Thinkstock
Ove godine na Konferenciji poseban će naglasak biti na reorganizaciji sustava sigurnosti hrane u Hrvatskoj, a bit će riječi i o prevarama povezanima s hranom, navođenju zemlje podrijetla, kako se nositi s tzv. lažnim novostima (fake news), pesticidima u hrani, produljenju rokova valjanosti hrane, opasnostima od afričke svinjske kuge i o nizu drugih aktualnih problema.

Hrvatska gospodarska komora, pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravstva i Ministarstva poljoprivrede, od 27. do 29. svibnja organizira 13. Konferenciju o sigurnosti i kvaliteti hrane u RH, u Opatiji, u Grand hotelu 4 opatijska cvijeta, na kojoj će vodeći ljudi nadležnih tijela dati kratki pregled aktivnosti u proteklom razdoblju te najaviti novosti.

Ove godine na Konferenciji poseban će naglasak biti na reorganizaciji sustava sigurnosti hrane u Hrvatskoj, a bit će riječi i o prevarama povezanima s hranom, navođenju zemlje podrijetla, kako se nositi s tzv. lažnim novostima (fake news), pesticidima u hrani, produljenju rokova valjanosti hrane, opasnostima od afričke svinjske kuge i o nizu drugih aktualnih problema.

''Ova Konferencija je već neko vrijeme neizostavno mjesto interakcije i izravnog kontakta stručnjaka, gospodarskih subjekata i nadležnih tijela, mjesto razmjene znanja i iskustva gdje se predstavljaju novosti, upozorava na probleme, raspravlja o poduzetim koracima u području sigurnosti i kvalitete hrane te se najavljuju daljnje aktivnosti '' kaže potpredsjednik HGK za poljoprivredu i turizam Dragan Kovačević koji će utorak otvoriti skup.

Cilj konferencije je pravovremeno obavijestiti sudionike o aktivnostima koje nadležne institucije poduzimaju u području sigurnosti hrane kako bi se one primijenile u proizvodnji, preradi i distribuciji.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje