Sajam

U Osijeku otvoreni sajmovi Salori i Motomobil

Agrovijesti
Na sajamskom prostoru streljane Pampas otvoren je 13. sajma lova, ribolova i turizma Salori i 20. sajma automobila i pratece industrije Motomobil Fotografija: Davor Javorović/PIXSELL
U Osijeku su u petak otvoreni Sajam lova, ribolova i turizma - SALORI te Sajam automobila i prateće industrije Motomobil, koji će do 17. travnja okupiti oko 120 izlagača iz Hrvatske i BiH

Te se sajamske priredbe održavaju na dvije tisuće četvornih metara otvorenog i tri tisuće četvornih metara zatvorenog izložbenog prostora. U sklopu popratnih aktivnosti održat će se sjednica Hrvatskog lovačkog saveza, natjecanja u ribolovu i lovnom streljaštvu, dok će za mlade lovce, u suradnji s osječko-baranjskom Policijskom upravom biti organizirano predavanje o opasnostima od minsko-eksplozivnih sredstava.

Sajmove je otvorio pomoćnik ministra poljoprivrede Ivica Francetić istaknuvši kako 72 tisuće lovaca i 35 tisuća ribolovaca na slatkim vodama, imaju značajnu ulogu u očuvanju prirode. Izvijestio je da su u izradi Zakon o lovstvu i Zakon o slatkovodnom ribarstvu te pozvao sve da prijedlozima i sugestijama pomognu u kreiranju zakonskih rješenja.

Nastavlja se s mjerama unapređivanja lovstva, a to su prije svega sufinanciranje električnih pastira, radi sprječavanja nastanka šteta od divljači na poljoprivrednim površinama te sufinanciranje promidžbenih aktivnosti, s ciljem promocije lovstva, rekao je Francetić.

Osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić podsjetio je kako je Osječko-baranjska županija bogata prirodnim potencijalima, a strateška odrednica joj je kontinentalni turizam, dok je osječki gradonačelnik Ivan Vrkić ocijenio kako je potrebno pronaći rješenja za poboljšanje sajamske infrastrukture u gradu.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje