Sajam

U petak počinje proljetni sajam u Gudovcu

Agrovijesti
Bjelovarski sajam Fotografija: Colloco d.o.o.
Ovogodišnja druga manifestacija u Gudovcu - 19. proljetni međunarodni bjelovarski sajam od 1.do 3. travnja 2016. najveći je poljoprivredni sajam u Hrvatskoj, po događanjima i novostima koje su planirane, a sigurno i najzapaženiji u regiji

Od prošle godine Bjelovarski sajam d.o.o. član je priznate međunarodne organizacije EURASCO koja okuplja najuspješnije i najbolje europske sajmove. Ustrajan i prepoznat, sajam iz godine u godinu bilježi rast, a upravo sve veći broj uspješnih domaćih, ali i stranih prijavljenih tvrtki iz 15 zemalja, dokaz su tomu. Osuvremenjen i dodatno uređen prostor sajma ove je godine zakupilo gotovo 500 izlagača, 100 više u odnosu na prošlogodišnji proljetni. Zemlja partner je Republika Makedonija.

Proljetni sajam obuhvaća cjelokupan program poljoprivredne mehanizacije brojnih robnih marki, zaštitnih sredstava za bilje, sjemenje. Upravo na ovoj priredbi bit će predstavljeni noviteti u poljoprivredi kao što su berač smilja i sadilica za kukuruz na foliju. Izložen će biti traktor godine, šumarska mehanizacija i traktori domaće proizvodnje.

Međunarodni otvoreni dani mladih poljoprivrednika

Drugu godinu zaredom, održavaju se Međunarodni otvoreni dani mladih poljoprivrednika, čiji je interes za izlaganje velik. U sastavu toga, Bjelovarski sajam, HUMP i Agobiz portal organizirali su brojna stručna predavanja i nekoliko panela. Najzanimljiviji je planiran  za  dan otvorenja sajma „Mladi menadžeri u agrobiznisu i poljoprivredi“. Sudionici  su ministar poljoprivrede Davor Romić, dekan Agronomskog fakulteta Zoran Grgić, iz HUMP-a Jan Marinac, predsjednik Seljačkog saveza Slovenije Rok Sedminek i druge tvrtke koje u svojim portfeljima imaju i poljoprivredu kao što su Agrokor, Viro tvornica šećera, Žito d.o.o. Osijek, Orbico grupa.

„Kako bolje iskoristiti potencijal privatnih šuma“ tema je 4. Regionalne konferencije privatnih šumoposjednika jugoistočne Europe koja se prvi put održava u Gudovcu, kao i Međunarodna izložba tehnologije i mehanizacije za preradu drva i proizvodnju biomase. Drvni svijet tema je kroz koju se žele istaknuti i prikazati  najnovija tehnologija i tehnika u šumarstvu, ali i tematski obraditi kroz zanimljiva stručna predavanja od kojih su neka: predstavljanje EU programa na području ruralnog razvoja i gospodarenja privatnim šumama, šumarska strategija i EU fondovi u šumarstvu, privatne šume u sklopu zaštićenih područja i dr.

Zemlja partner je Republika Makedonija. U subotu u 10 sati, veleposlanica Daniela Karagjozoska djeci iz dvije bjelovarske osnovne škole darovat će sadnice voća.

Brojna predavanja uvaženih stručnjaka iz zemlje i regije, stručni skupovi i okrugli stolovi, kao i najavljeni brojni potpisi ugovora između tvrtki, aktivnosti su koje Bjelovarski sajam stavljaju na prvo mjesto glavnog događaja u RH ovaj vikend kada je riječ o poljoprivredi i gospodarstvu općenito.

Sajam će otvoriti ministar poljoprivrede Davor Romić u 10 sati, petak 1.travnja

Dodjela sadnica veleposlanice Republike Makedonije osnovnoškolcima 10 sati, subota 2. travnja

19. proljetni međunarodni bjelovarski sajam u brojkama

 • 235 četvornih metara sajma
 • gotovo 500 izlagača (100 više u odnosu na prošlogodišnji proljetni sajam)
 • 15 zemalja 
 • 50.000 - očekivana brojka posjetitelja
 • 3 panela na 2. međunarodnim otvorenim danima mladih poljoprivrednika
 • 4. regionalna konferencija privatnih šumoposjednika
 • zemlja partner Republika Makedonija
 • Avatar
  limun 30. Ožujak 2016. u 11:08 Bit će zanimljiva cijena i uvjeti i tko će sve uzeti "pinku"
 • Avatar
  limun 30. Ožujak 2016. u 11:06 Orešković na sjednici vlade: "Imamo investitora koji traži 10.000 hektara u Slavoniji". Evo sajma i raspodjele koje je počela, bilo je samo pitanje vremena!!!
Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje