PAPERINO

U Poreču otvoren vrtić financiran sredstvima Programa ruralnog razvoja

Agrovijesti
Fotografija:
Dječjem vrtiću Paperino u porečkom naselju Dračevac odobrena je potpora od 2,5 milijuna kuna iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske

U Poreču je svečano otvoren dječji vrtić Paperino financiran sredstvima Programa ruralnog razvoja RH 2014.-2020., izvijestili su iz Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju. Otvorenju je prisustvovala i ravnateljica Agencije Matilda Copić.

Dječji vrtić Paperino javio se na drugi natječaj za provedbu tipa operacije 7.4.1 “Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu” za projekt rekonstrukcije i opremanja dječjeg vrtića i jaslica te mu je odobrena potpora u iznosu od 2,5 milijuna kuna. Projektom se prenamijenila i dogradila stara škola u dječji vrtić te sada ovaj novi dječji vrtić u naselju Dračevac ima kapacitete za jasličku i vrtićku skupinu djece i svu potrebnu modernu infrastrukturu koja uključuje i multifunkcionalnu dvoranu i vanjsku terasu. Ovim projektom stvorila se mogućnost za otvaranje šest novih radnih mjesta, a mještani su dobili sigurno i moderno mjesto za boravak i igru svojih najmlađih.

Kroz mjeru 7 iz Programa ruralnog razvoja na području Istarske županije do sada je ugovoreno 88 projekata u vrijednosti 223 milijuna kuna.