BLAGDANSKO VRIJEME

U Puli podijeljeno više od 600 porcija uskrsne fritaje

Agrovijesti
Fritaja Fotografija: Duško Marušić/PIXSELL
Inače, na Narodnom trgu u subotu su se nudili i raznovrsni proizvodi koji se nude u sklopu "Handmade s markata", a pridružili su im se brojni OPG-ovi.

Više od 600 porcija tradicionalne uskrsne fritaje, spravljene od 1.500 jaja, deset kilograma šparuga i pet kilograma mladog luka, podijeljeno je na Veliku subotu Puljanima i njihovim gostima na pulskoj gradskoj tržnici.

Ova je akcija, kao i svake do sada, privukla veliki broj posjetitelja ali i turista koji su oduševljeno fotografirali veliku padelu i raspitivali se što se to kuha.

Inače, na Narodnom trgu u subotu su se nudili i raznovrsni proizvodi koji se nude u sklopu "Handmade s markata", a pridružili su im se brojni OPG-ovi. 

Prigodan program za predblagdanski vikend prva je od aktivnosti kojima će se sve do kraja godine obilježavati 115. godišnjica otvorenja pulske tržnice. Gradnja zgrade pulske tržnice započela je davne 1902. godine u vrijeme Austro-Ugarske monarhije i svečano je otvorena 18. listopada 1903. godine.