Trgovina

U Sarajevu otvoren supermarket za domaće proizvode bez troškova i posrednika

Agrovijesti
Supermarket Bazar, Sarajevo Fotografija: Klas d.d. Sarajevo FB
Naš krajnji cilj je pokretanje domaćeg maloprodajnog lanca "Bazar", u kojem će svoje mjesto moći pronaći svi kvalitetni domaći proizvodi, bez ograničenja i bez dodatnih plaćanja posebnih pozicija tei bez problema sa kojima se proizvođači susreću već duže vrijeme na domaćem tržištu, tvrde u As Group

As Group iz susjedne Bosne i Hercegovine otvorila je u Sarajevu prvi supermarket pod brandom „Bazar". Riječ je o novom domaćem lancu trgovina koji će svim proizvođačima iz BiH pružiti jedinstvenu priliku da svoje proizvode plasiraju na prodajne police bez ograničenja i dodatnih troškova. Ovaj projekat AS Grupe najavljen je krajem 2014. godine.

"Nakon provedenih priprema, s ponosom možemo reći da su završene sve radnje za pokretanje prvog domaćeg supermarketa pod brandom "Bazar" u Sarajevu. Naš krajnji cilj je pokretanje domaćeg maloprodajnog lanca "Bazar", u kojem će svoje mjesto moći pronaći svi kvalitetni domaći proizvodi, bez ograničenja i bez dodatnih plaćanja posebnih pozicija, i bez problema sa kojima se domaći proizvođači susreću već duže vrijeme na domaćem tržištu, objavili su iz ove tvrtke.

Borba za policu u "Bazaru" će se svesti na kvalitetu branda i njegovu vrijednost na tržištu. Smatramo da ćemo na taj način pomoći prije svega cijeloj domaćoj proizvodnji, te očuvanju postojećih i otvaranju novih radnih mjesta, dodaju.
 
Supermarket „Bazar“ na Dolac Malti raspolaže širokim asortimanom roba, prvenstveno kvalitetnih domaćih brendova, uz povoljne cijene, ljubazno osoblje, stalne akcije i promocije, te neograničeno besplatan parking. Planirano je da se svi maloprodajni objekti Klas d.d. Sarajevo, a njih je oko 50, rebrendiraju u „Bazar".
 
Bazar će kako tvrde dati šansu i malim lokalnim proizvođačima da bez posrednika, uz njihovu pomoć, i bez dodatnih troškova, pronađu svoje “mjesto pod suncem”, kako bi imali mogućnost plasirati svoje kvalitetne proizvode po fer cijeni.

Po tome smo definitivno drugačiji od ostalih, i vjerujemo da će i potrošači pozitivno reagiratii. Bosanci i Hercegovci su pokazali da žele kupovati svoje, domaće i kvalitetne proizvode, i AS GROUP im u toj namjeri sa “Bazarom” želi olakšati", priopćeno je  iz  AS GROUP.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje