Uoči sajma Farm Show

U sedam mjeseci prodano 729 traktora u Hrvatskoj, čak 216 komada više nego prošle godine

Agrovijesti
Traktori u Hrvata Fotografija: Thinkstock
Najnoviji podaci ove Udruge pokazuju da je prošle godine za prvih sedam mjeseci prodaja bila na razini od 513 traktora, što pokazuje da je ove godine prodano čak 216 novih traktora više. Oporavak tržišta prije svega treba zahvaliti sve boljoj potrošnji sredstava iz EU fondova

U prvih sedam mjeseci ove godine u Hrvatskoj je, prema podacima Udruge prodavatelja poljoprivredne mehanizacije i opreme u RH, prodano čak 729 novih traktora čime se ovo tržište nastavlja oporavljati i polako se približava rekordnim godinama kada je prodaja znala u razdoblju od prvih sedam mjeseci dosegnuti i preko 1000 prodanih traktora. 

Najnoviji podaci ove Udruge pokazuju da je prošle godine za prvih sedam mjeseci prodaja bila na razini od 513 traktora, što pokazuje da je ove godine prodano čak 216 novih traktora više.

Oporavak tržišta prije svega treba zahvaliti sve boljoj potrošnji sredstava iz EU fondova, ali i dobrim godinama za poljoprivredne proizvođače koji su kroz dobre cijene za svoje proizvode i redovitu isplatu potpora uspjeli osloboditi dio novca za obnovu poljoprivredne mehanizacije, ističu u ovoj Udruzi. 

Hrvatska je imala rekorodnu prodaju traktora u sedam mjeseci 2009. godine kada je prodano 1122 nova traktora, zahvaljujući kapitalnim ulaganjima preko kojih je država osigurala iz nacionalnih sredstava povrat od oko 50 posto za kupnju nove mehanizacije.

Nakon toga uslijedila je stagnacija i pad tržišta, pa je prodaja za spomenute razdoblje pala najviše u 2014 godini kada je prodano samo 152 nova traktora.   

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje