Manifestacija

U Šibeniku započeo festival Taste the Mediterranean

Agrovijesti
Okusi Mediterana Fotografija: Nino Stojić
Do nedjelje posjetitelji festivala Okusi Mediterana!, imat će priliku uživati u jedinstvenoj mediteranskoj gastronomskoj priči koja na jednom mjestu okuplja sve zaljubljenike u mediteransku prehranu, ali i kulturu te baštinu.

Svečanim otvorenjem započelo je četvrto izdanje festivala Taste the Mediterranean/Okusi Mediteran!, koji se do 4. lipnja održava u Šibeniku i okolici. Festival je otvorio šibensko-kninski župan, Goran Pauk, koji je tom prilikom istaknuo izniman doprinos održavanja festivala u gradu Šibeniku, kao i značaj proširenja programa Festivala koji se ove godine održava i u okolici Šibenika, u Marini Betina, Primoštenu, u NP Krka te na Roškom slapu.

Otvorenju je prisustvovala i izaslanica gradonačelnika grada Šibenika, Mirjana Žurić, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti grada Šibenika, direktor TZ Šibenik, Dino Karađole te direktorica festivala Okusi Mediteran!, Ingrid Badurina Danielsson. Direktorica Festivala, Ingrid Badurina Danielsson naglasila je važnost posjeta preko 50 svjetski poznatih chefova, od kojih preko 20 nosi prestižne Michelin zvjezdice te da je njihov dolazak u Hrvatsku sjajna prilika da se upoznaju s ljepotama i gastronomskom ponudom hrvatskog  Mediterana.

Okusi Mediterana
Tijekom otvorenja, uz autohtonu dalmatinsku glazbenu podlogu Klape Maslina, gosti su kušali svježu i rashlađenu Graševinu 2016 podruma Krauthaker.

Prvi dan festivala započeo je grandioznom masterclass radionicom, koju je slavna WSET sommelierka Mira Šemić, održala u Manastiru Krka smještenom u idiličnom krajoliku netaknute prirode NP Krka. Tijekom masterclass radionice polaznici su degustirali odabrane etikete vinarije Kabola: pjenušac RE 2014, Amfora Malvazija 2015 i Unica Malvazija 2015, vina Tomić, Beleca 2016 i Caplar 2011 te vina Bibich, Debit i Lučica.

Okusi Mediterana
Festival se nastavlja atraktivnim programom na Roškom slapu gdje se održava  Cooking show vrhunskih chefova i degustacija autohtonih proizvoda te zanimljivim radionicama i predavanjima: „Ekološka poljoprivreda“, „Ugostitelji počinju kupovati eko-proizvode“, Predavanje i kulinarska demonstracija chefa Lionela Levy, okrunjenog Michelinovom zvjezdicom te „Što znači biti i kako postati WSET sommelier“.

Tijekom narednih dana, posjetitelji festivala Okusi Mediterana!, imat će priliku uživati u jedinstvenoj mediteranskoj gastronomskoj priči koja na jednom mjestu okuplja sve zaljubljenike u mediteransku prehranu, ali i kulturu te baštinu. 

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje