Povrtlarstvo

U Španjolskoj kutija rajčice prodana za 2.700 eura

Agrovijesti
Bikova rajčica Fotografija: Council of Málaga
“Bikovska rajčica” se uzgaja na otvorenom i visoko je cijenjena od strane ugostitelja, naročito elitnih restorana

Polovica iznosa ostvarenog na aukcijskoj prodaji dodjeljena je Udruženju pacijenata sa Alzhacerovom bolešću iz Coin-a.

Vlasnik kutije rajčice ukupne težine od 5 kilograma - bio je Antonio Rojos Sorio, farmer iz Coin-a. Pobjednička ponuda prodana je vlasniku hotelskog lanca Santos, Hoze Luisu Santosu.

Sorta rajčice "bull’s ball" (huevo de toro) jedan je od najkvalitetnijih proizvoda iz pokrajine Malaga. Uzgaja se naročito u plodnoj regiji Valle del Guadalhorce, konkretnije, u gradu Coin.

Ova sorta ima vrlo posebne karakteristike koje je razlikuju od drugih sorti rajčice. Plod je velik, težak je između 300 i 600 grama, iako ponekad može premašiti i jedan kilogram. Plod poprima oblik srca, sa malo sjemena i slatkog je ukusa.

Berba “bikove rajčice” u regiji Coin je rano ujutru.  Ako se to uradi pri toplom vremenu, rajčica se može oštetiti samo dodirom.

Proizvodnja ove sorte povećana je u posljednjih nekoliko godina. U 2010. godini nije bilo proizvodnje ove sorte, ali ove godine posađeno je više od 300.000 biljaka.

“Bikovska rajčica” se uzgaja na otvorenom prostoru i visoko je cjenjen od strane ugostitelja, naročito elitnih restorana.


 

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje