Organizira hgk

U srpnju stručni skup Funkcionalna hrana u Hrvatskoj

Agrovijesti
Minijaturna umjetnička djela - hrana, Stéphanie Kilgast Fotografija: Stéphanie Kilgast
Cilj skupa je kontinuirano praćenje tendencija razvoja tržišta funkcionalne hrane, koje prate i povećana ulaganja prehrambene industrije u razvoj takvih proizvoda

Trinaesti stručni skup Funkcionalna hrana u Hrvatskoj pod nazivom "Sinergija znanosti, tehnologije, tržišnih tendencija, kontrole i sigurnosti hrane" će se održati u četvrtak, 15. srpnja, u velikoj dvorani Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta u Zagrebu, na adresi Pierottijeva 6.

Cilj skupa je kontinuirano praćenje tendencija razvoja tržišta funkcionalne hrane, koje prate i povećana ulaganja prehrambene industrije u razvoj takvih proizvoda, i bolja informiranost potrošača o funkcionalnoj hrani općenito, kao i o hrvatskim nutritivno visokovrijednim prehrambenim proizvodima. 

Hrvatska gospodarska komora, uz Hrvatsko društvo prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista (HDPBN) i Ministarstvo poljoprivrede aktivan je organizator ovog stručnog skupa od samog početka te će, uz predavače iz Ministarstva poljoprivrede, Ministarstva zdravstva, Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu te Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta, i tvrtke iz prehrambene industrije održati prezentacije o funkcionalnim proizvodima i novostima u poslovanju.

Broj sudionika je ograničen. Cijena kotizacije za sudionike iznosi 150 kuna, a za članove HDPBN-a 100 kuna. Detaljan program skupa i podaci potrebni za prijavu nalaze se u pratećim dokumentima na ovoj stranici.