IZLOŽBA

U tijeku su prijave za 8. Izložbu bučinog ulja SZ Hrvatske

Agrovijesti
Bučino ulje Fotografija: Vjeran Žganec-Rogulja/PIXSELL
Varaždinska županija domaćin je ove izložbe kojom se nastoji, kao i prijašnjih godina, prezentirati i popularizirati bučino ulje.

U tijeku su prijave za 8. Izložbu bučinog ulja sjeverozapadne Hrvatske koju zajednički organiziraju Zagrebačka, Krapinsko-zagorska, Međimurska i Varaždinska županija. Izložba će se održati 26. svibnja 2018. godine u Varaždinu, a svi zainteresirani izlagači mogu se prijaviti za sudjelovanje do petka 30. ožujka 2018. godine, stoji na županijskim stranicama.

Varaždinska županija domaćin je ove izložbe kojom se nastoji, kao i prijašnjih godina, prezentirati i popularizirati bučino ulje. Također, izložbom se nastavlja sustavno i trajno podizanje svijesti kako proizvođača, tako i potrošača o važnosti zdrave prehrane i domaće proizvodnje.

Iz Zagrebačke županije pozivaju sve zainteresirane proizvođače s područja Zagrebačke županije da se prijave na 8. Izložbu bučinog ulja sjeverozapadne Hrvatske, a prijavni obrazac za sudjelovanje na izložbi i ocjenjivanju bučinog ulja nalazi se ovdje. Ispunjeni prijavni obrazac treba se dostaviti najkasnije do petka, 30. ožujka 2018. godine u Upravni odjel za poljoprivredu, ruralni razvitak i šumarstvo, Ulica grada Vukovara 72/V, Zagreb ili na e-mail: m.sesvecan@zagrebacka-zupanija.hr .

Prikupljanje uzoraka za ocjenjivanje održat će se u utorak, 10. travnja 2018. godine od 8 do 14 sati u prostorijama Upravnog odjela za poljoprivredu, ruralni razvitak i šumarstvo, soba 32, Ulica grada Vukovara 72/V, Zagreb.

Dostavlja se 1x0,25 litara i 1x0,50 litara ulja u tamnim, staklenim i neobilježenim bocama za ocjenjivanje bučinog ulja, te 1 boca ulja s etiketom proizvođača ulja u svrhu izlaganja i degustacije na navedenoj izložbi.

Za sva dodatna pitanja možete se obratiti u Upravni odjel za poljoprivredu, ruralni razvitak i šumarstvo Zagrebačke županije.