Stižu novci poljoprivrednicima

U utorak kreće isplata 1 milijarde kuna - drugog dijela izravne potpore poljoprivrednicima

Agrovijesti
Poticaji Fotografija: Thinkstock
Ministarstvo poljoprivrede preko Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju od utorka, 18. travnja 2017. započinje s isplatom druge rate izravnih plaćanja u iznosu od 1 milijarde kuna poljoprivrednicima.

Podsjetimo, u studenom prošle godine poljoprivrednicima je isplaćeno 806 milijuna kuna predujma izravne potpore za 2016. godinu, a 8. veljače 2017. započela je isplata prvog dijela izravne potpore za 2016. godinu te je na račune oko 100.000 poljoprivrednih gospodarstava isplaćeno 1,4 milijarde kuna izravne potpore.

Poljoprivrednicima će ovom isplatom, koja započinje 18. travnja, biti isplaćen ostatak iznosa za izravna plaćanja te kompletan iznos za IAKS mjere ruralnog razvoja (Mjera 10 – Poljoprivreda, okoliš i klimatske promjene, Mjera 13 – Plaćanja područjima s prirodnim ograničenjima) sukladno jedinstvenom zahtjevu podnesenom za 2016. godinu.  Isplata potpora za Ekološki uzgoj - Mjera 11 bit će u svibnju.

Isto tako, krajem ove godine poljoprivrednicima će biti isplaćen i predujam za proizvodnu 2017. godinu u iznosu od 922 milijuna kuna, za koju se upravo podnose zahtjevi za potporu.

Prije svake isplate provest će se prijeboj potpora s poreznim dugom, ali samo na iznosima koji se financiraju iz proračuna RH. Poljoprivrednici koji su pored redovnih prijavili i zaštićene račune, dobit će iznos potpore do 50.000,00 kn na zaštićeni račun, a ostali iznos potpore na redovni račun, objašnjavaju u Ministarstvu.

Poljoprivrednicima je na raspolaganju i informativni izračun, po kojem mogu vidjeti koliko ih izravne potpore očekuje, a dostupan je putem AGRONET-a nakon odobrenja svake pojedine potpore.

 

 

 

 

  • Avatar
    limun 18. Travanj 2017. u 09:44 Takvima treba stati na kraj ili smo svi propali
  • Avatar
    limun 18. Travanj 2017. u 09:43 Da taj gulikoža je baš tako sadio i uništio sve oko sebe. Poticaji su služili da barem malo ublaže ovog gulikožu, kojemu nikad dosta. Nikad u povijesti većeg neprijatelja nije bilo od toga Matana.
  • Avatar
    ministar 17. Travanj 2017. u 00:04 ovako je sadio i mali ivica...kao na slici...hihihih
Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje