Prva internacionalna konferencija o graševini

U Zagrebu se 1. srpnja održava konferencija "Graševina bez granica!"

Agrovijesti
Međunarodna konferencija o graševini Fotografija: HGK
Cilj konferencije je da posjetitelji steknu  uvid u stilske i kvalitativne potencijale graševina Hrvatske i graševina okolnih zemalja.

Tijekom nedavnog Simpozija o graševini, u Kutjevu se raspravljalo o brojnim i značajnim pitanjima s kojima se proizvođači graševine svakodnevno susreću.

Aktivnosti vezane za afirmaciju graševine se nastavljaju i to prvom  Internacionalnom konferencijom o građevini – Graševina bez granica, koja će se 1. srpnja održati u Zagrebu.

Nositelj projekta ove značajne konferencije, je udruženje vinarstva pri HGK - „Vina Croatia – Vina Mosaica“, partner je udruga Graševina Croatica, a projekt se održava i uz podršku i organizaciju tvrtke Vinart.

Promenadno kušanje vodećih hrvatskih i inozemnih proizvođača graševine koje će se održati u hotelu International, Miramarska 24, Zagreb  namijenjen je svim  ljubiteljima vina,  a ulaz je besplatan uz  prijavu prilokom dolaska.

Cilj festivala je potaknuti javnost na prepoznavanje vrijednosti naše najzastupljenije sorte Graševine  kako u Hrvatskoj tako i u inozemstvu. Ovom konferencijom cilj je pokazati  i ljubiteljima vina, ali i stručnoj javnosti  različitost stilova koje graševina kao sorta nudi.  Graševina  je prikladna i prepoznata kao  svakodnevno vino idealnog omjera cijene i kvalitete,  a  potvrdila se i kao  prestižno, iznimno vrijedno vino različitih stilova poput izbornih berbi prosušenih bobica ili pjenušaca.

Cilj konferencije je da posjetitelji steknu  uvid u stilske i kvalitativne potencijale graševina Hrvatske i graševina okolnih zemalja.

Posjetitelji će moći od 11:00 do 18:00 sati kušat  graševine i ostala vina iz Hrvatske, Srbije, Mađarske, Slovenije i Austrije! U sklopu jednodnevne konferencije održat će se i radionice s vođenim kušanjem.

Prve subote u srpnju, Zagrepčani i mnogobrojni gosti grada, imat će priliku kušati odabrane etikete  proizvođača graševine i ostalih vina iz Hrvatske, ali i susjednih zemalja.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje