NOVO U GRADU

U Zagrebu se u rujnu otvara konceptualni boutique vinske kulture

Agrovijesti
FeraVino predstavila nove etikete i vina iz linije Dika Fotografija: Igor Soban/PIXSELL
Nakon vrlo zapažene crowdfunding kampanje prošlog ljeta, istaknuta sommelierka Jelena Šimić Valentić ostvaruje svoj poduzetnički san i u rujnu u Zagrebu otvara konceptualni boutique vinske kulture - Pupitres bar

Buro 24/7 piše kako se u Zagrebu na jesen otvara novo mjesto za ljubitelje vina.  Smješten u samom srcu Zagreba, na adresi Frankopanska 1, Pupitres boutique vinske kulture predstavlja mjesto na kojem će se promovirati vinska kultura u Hrvatskoj, a posjetitelji će uz vrhunska vina imati priliku uživati i u najboljoj kavi, domaćoj hrani i jazz glazbi. U baru će se održavati Vinske škole i radionice, a svi zainteresirani imat će pristup i drugim edukativnim sadržajima poput prave male knjižnice s knjigama o vinu, žestokim alkoholnim pićima, kavi, čajevima i slično.

"Pupitres bar je mjesto na kojem se susreću ljubitelji vina i vinske kulture te vrutak znanja o vinima. Tu ćemo zajedno imati priliku raditi na promociji i uzdizanju vinske kulture u Hrvatskoj. Želja mi je svakome gostu, domaćem ili stranom, približiti vino na sasvim poseban način, učiti ih, ali i ponuditi gostima da ih kušaju vina i osjete istinsko oduševljenje vinima.", kazala je sommelierka Jelena Šimić Valentić. 

Jelena posebnu pažnju posvećuje izradi vinske karte koja će sadržavati preko 150 vina iz Hrvatske i svijeta. Sva vina, baš kao i kava, čajevi i žestoka pića koja će se služiti, osobno je kušala i na listu stavila sama sommelierka te odražavaju njezin profesionalni svjetonazor i osobni stav prema ugostiteljstvu, vinu, vinarima i vinskoj kulturi. 

Sommelierka Jelena Šimić Valentić najavljuje: "Zagreb će dobiti mjesto ispunjeno vinom, smijehom, pozitivnom energijom, toplim i vrijednim, educiranim osobljem u kojem ću vam osobno svaki dan otvoriti vrata i pozdraviti vas. U Pupitresu će ujutro zamirisati najbolji i najintenzivniji miris kave, vrućeg kroasana i žitarica za doručak, preko dana vam omogućiti opušteno mjesto za odmor ili sastanak, a navečer ćemo se okupljati uz zvuk gitare i jazza, kušati vrhunska vina u društvu divnih ljudi uz platu pršuta, sira i najfinijeg ekstra djevičanskog hrvatskog maslinovog ulja i toplog domaćeg kruha."

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje