HUP nagradio učenike

Učenici Ekonomske škole Velika Gorica osmislili digitalne GPS tenisice i žvakaće gume za koncentraciju

Agrovijesti
HUP nagradio učenike Fotografija: HUP
Dodijeljena priznanja učenicima pobjednicima HUP projekta Poduzetnici budućnosti. Učenici Ekonomske škole Velika Gorica osmislili digitalne GPS tenisice i žvakaće gume za koncentraciju

Jučer su u prostorijama Ekonomske škole Velika Gorica uručena priznanja i plakete timovima koji su osvojili nagradu od 5.000 kuna na HUP-ovom natječaju „Poduzetnici budućnosti“ za svoje projekt „TAMM - digitalne tenisice“ i „Žvak žvak“.

Priznanja je učenicima uručio Marin Trošelj, osnivač start-upa STEMI i član Hrvatske udruge poslodavaca te izjavio: „Poduzetništvo zahtijeva puno rizika i nije jednostavno upustiti se u njega, ali ono uključuje i mnogo zabave, kreativnog rada i igre. Usprkos brojnim preprekama koje vam se mogu naći na vašem poslovnom putu, najveća je nagrada i priznanje vlastitim znanjem i sposobnostima stvoriti novi proizvod ili uslugu za korisnike – taj osjećaj je nezamjenjiv i nadam se da ćete se hrabro upustiti u taj izazov i započeti vlastitu poduzetničku avanturu.“

„TAMM digitalne tenisice“ inovativni je projekt učenica Ekonomske škole Velika Gorica, a radi se o tenisicama koje „govore“ i glasovnim porukama koristeći GPS tehnologiju pomažu korisniku u orijentaciji u prostoru te u dolasku na željenu destinaciju. Tenisice bi u sebi imale i mini kameru koja bi korisniku pomagala prilikom prelaska ceste jer bi javljale je li na semaforu crveno ili zeleno svjetlo – zbog čega bi bile posebno korisne slijepim i slabovidnim osobama. Drugi pobjednički projekt „Žvak žvak“ odnosi se na posebne žvakaće gume koje poboljšavaju koncentraciju i namijenjene su starijima, ali i studentima, poslovnim ljudima i svima kojima je potrebno dodatno razvijati pamćenje, a u sebi bi sadržavale magnezij, željezo i ostale korisne vitamine i minerale. Učenice su projekt izradile uz podršku mentorice Marije Mohar i mentora Igora Skupnjaka, učitelja Ekonomske škole Velika Gorica.

Natječaj „Poduzetnici budućnosti“ bio je namijenjen timovima svih srednjih škola Republike Hrvatske, a Hrvatska udruga poslodavaca provodila ga je u partnerstvu s predstavništvom Europske komisije u Hrvatskoj i pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Natječaj s nagradnim fondom od 250.000 kuna bio je otvoren od 15. ožujka 2018. do 15. svibnja 2018., a nositelji prijava za sudjelovanje bile su srednje škole. Sredstva koje su škole dobile kao nagradu za najbolje ocijenjene projekte i ideje uložit će se u edukaciju učenika o poduzetništvu te razvoj poduzetničkih znanja i vještina učenika škole.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje