Ivan Strunje

Uči mališane kako ekološki vrtlariti

Agrovijesti
Ivana Strunju stipendira HomeOgarden Fotografija: HomeOgarden
Ivan Strunje je student Fakulteta elektrotehnike i računarstva u Zagrebu. Za sebe kaže da je od malih nogu volio prirodu i biljke. Već u 7. razredu osnovne škole potaknuo je prvu akciju čišćenja zagađenog potoka u svom rodnom mjestu Vinkovci.

Iskrena dječja srca pokazala su veliku volju, skupili mnoštvo potpisa na peticiju, pa je grad ubrzo očistio potok. Uz potporu i mentorstvo majke, urednice uspješnog bloga o ekološkom vrtlarenju Organsko carstvo, naučio je puno o principima ekološkog  vrtlarenja, a naučeno i dalje rado dijeli sa ostalim zaljubljenicima u prirodu.

Uspješan je student koji je nedavno sa svojim timom pobjedio i na natječaju u održivoj i cirkularnoj ekonomiji europarlamentarca Davora Škrleca.

Ivan je mladi čovjek koji ne čeka besposleno da prilike dođu do njega, već ih s puno entuzijazma sam stvara. Odnedavno, Ivan je prvi stipendist tvrtke HomeOgarden koja se bavi kreiranjem prirodnog okoliša, te stvaranjem sistema za ekološko vrtlarenje. "Već u prvom razgovoru u kojem se zanimao za proizvode, bilo je jasno da se ne radi o običnom mladiću. Ponudili smo mu prvi posao koji je odradio sa ogromnim entuzijazmom i u potpunosti nas osvojio, nakon čega se naša suradnja nastavila.

Nedugo nakon toga - odlučili smo ga i stipendirati, te na taj način nagraditi njegovu želju da stvara bolji svijet za sebe i druge", kažu u HomeOgardenu.

I sama tvrtka HomeOgarden nastala je željom dvojice kolega da stvore promjene u svojoj zajednici, da kreiraju proizvode koji će ljudima pomoći da uzgajaju ekološku, zdravu hranu za sebe i svoje obitelji, stoga znamo koliko je važno poticati dobre ideja te ohrabrivati mlade ljude u svojim poduhvatima.

Današnju svakodnevicu opterećuje nam mnogo crnih vijesti, no ohrabrujuće je što uvijek postoje ljudi koji u slučaju da nema sunca – sami odlučuju biti svoje i tuđe sunce.

Dajmo vjetar u leđa ovakvim iznimnim mladim ljudima koji su naša budućnost, jer oni su ti koji će pripomoći stvaranju one pozitivne, radosne i uspješnije Hrvatske.

I zato ako i sami imate ideje – nemojte čekati, uzmite stvari u svoje ruke, odvažite se i ostvarite svoje snove.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje