NOVO VODSTVO KOJE ŽELI BRENDIRATI DOMAĆE MESO KAO PROIZVOD HRVATSKIH FARMI

Udruga Baby-beef: Hrvatskoj hitno treba obnova stočnog fonda

Agrovijesti
Obilazak obiteljske sirane Kusanovec u povodu Dana otvorenih vrata ZG sireka, krave, sir Fotografija: Igor Kralj/PIXSELL Pogledajte galeriju
Otvaranje novog izvoznog tržišta u Turskoj, ali i rješavanje problema bolesti kvrgave kože također su poslovi koji stoje pred novim vodstvom.

Stočni fond u Hrvatskoj moramo hitno obnoviti, a meso junadi tovljene na domaćim farmama brendirati kako bi potrošači znali što kupuju. Ciljevi su to Udruge za tov i uzgoj junadi Baby-beef koja je ovog vikenda izabrala posve novo vodstvo, održala sastanke niz radnih tijela i dogovorila novi program rada.

Udruga Baby Beef
Udruga Baby-beef najveća je domaća udruga za proizvodnju stoke i mesa, a nakon 18 godina postojanja članovi su odlučili da im treba veća profesionalizacija rada kako bi zaštitili svoje interese. Tomu će najviše prionuti novi predsjednik Udruge Darko Celovec i njegov zamjenik Dejan Majdak.

„Prioritet nam je obnova devastiranog stočnog fonda. Naime, situacija je izrazito teška za tovljače jer mi danasmožemo ostvariti maksimalno 20 posto naše proizvodnje s hrvatskom teladi. Problem stočnog fonda je smanjeni broj goveda, ali isto tako i nepovoljna genetika koju trebamo mijenjati.Znamo da je taj put dugotrajan i zato želimo što ranije krenuti u taj posao“, poručuje novi predsjednik Udruge Darko Celovec.

Uz to, novo, pomlađeno vodstvo Udruge već je krenulo u projekt brendiranja junetine koja se tovila na hrvatskim farmama.

„Krećemo u široku i ambicioznu kampanju brendiranja BABY BEEF mesa kao visoko kvalitetnog proizvoda uzgojenog na hrvatskim farmama. Stvaramo poseban, novi izgled znaka što bi svim članovima osigurali prepoznatljivost i na domaćem i stranom tržištu. Vrlo važno je hrvatskog potrošača što kvalitetnije informirati o kvaliteti našeg mesa jer svi pokazatelji govore da se svijest potrošača mijenja i da se traži kvaliteta“, najavljuje Darko Celovec.

Cilj je i povećanje proizvodnje kod svakog člana udruge, posebice kod malih kojim će udruga pomagati kako bi opstali na tržištu. Otvaranje novog izvoznog tržišta u Turskoj, ali i rješavanje problema bolesti kvrgave kože također su poslovi koji stoje pred novim vodstvom. Trajni zadak udruge će biti održavanje prepoznate kvalitete domaće junetine, ali i daljnje poboljšavanje, kao i tržišna bitka da proizvođači dobiju adekvatnu cijenu za visokokvalitetni domaći proizvod.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje