EDUKACIJA

Udruga Gredica vas poziva na predavanje i razmjenu sjemenja

Agrovijesti
Uzorci sjemena Fotografija: Pixabay
Nakon predavanja slijedi razmjena sjemenja gdje će svi oni koji čuvaju ili žele čuvati domaće sjeme u svojim vrtovima moći razmjeniti i opskrbiti se autohtonim sjemenjem iz organskog uzgoja koje će izložiti lokalni vrtlari i OPG-ovi te na na taj način doprinesti očuvanju naše biološke raznolikosti i prehrambene održivosti.

Udruga za promicanje održivog razvoja Gredica poziva sve zainteresirane građane na predavanje i razmjenu sjemena koji će se održati u subotu 03.03.2018. u Varaždinu u prostorijama 3. mjesnog odbora, Zagrebačka ulica 17. od 10:30 sati, odnosno razmjena od 11:30. Ulaz je besplatan.

Na predavanju “Vrtlarenje u skladu s prirodom” ćete saznati kako (i zašto) uzgajati vlastitu zdravu hranu bez primjene pesticida i mineralnih gnojiva. Predavačica Silvija Kolar-Fodor, predsjednica udruge Biovrt, otkriti će vam prirodne metode povećanja plodnosti tla, kako kreirati vrt koji je otporniji na bolesti, nametnike i na klimatske promjene te kako u njemu uzgojiti obilje zdrave hrane. U sklopu predavanja biti će organizirano i kratko predstavljanje upravo izdane knjige “Vrtlarenje u skladu s prirodom” autorice Silvije Kolar-Fodor.

Nakon predavanja slijedi razmjena sjemenja gdje će svi oni koji čuvaju ili žele čuvati domaće sjeme u svojim vrtovima moći razmjeniti i opskrbiti se autohtonim sjemenjem iz organskog uzgoja koje će izložiti lokalni vrtlari i OPG-ovi te na na taj način doprinesti očuvanju naše biološke raznolikosti i prehrambene održivosti. Ukoliko nemate sjeme za razmjenu, do sjemenja na spomenutoj razmjeni možete doći i donacijom za sjeme. Želite li izložiti svoje viškove sjemenja i sudjelovati u razmjeni javite se na mail gredica.varazdin@gmail.com ili na telefon 092/2368102 kako bi vam osigurali prostor za izlaganje.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje