BLOKADA PROMETA IZGLEDNA

Udruga OPG- a Život najavljuje: Uskoro poljoprivrednici na cestama

Agrovijesti
Prosvjedi seljaka Fotografija: Matija Topolovec/PIXSELL
Takve sulude propise koji traju već godinama može donijet sam onaj koji nikad ništa nije radio osim što je skakao iz stolice u stolicu i razmišlja kako onome što radi otežati život.

Poljoprivrednici su na vrhuncu poljoprivrednih radova sa svim raspoloživim traktorima a kako vidimo kreće i žetva sa kombajnima, ali bi zbog ministarstva mogli više vremena provesti na cesti nego na polju. Blokada prometa i benzinskih stanica mogla bi nastati zbog velikog broja traktora i ostalih poljoprivrednih strojeva koji dolaze na točenje goriva, izvjestili su iz Udruge OPG Život.

Ova blokada nije u režiji seljačkih udruga već u režiji ministarstva koje smatra, vođeno socijalističko-komunističkim razmišljanjem, da je svatko tko radi prevarant i da ima vremena za njihove gluposti. Takvim razmišljanjem donose se pravilnici o točenju plavog dizela koje spadaju pod kontrolu Carinske uprave i ta uprava, ljudi rade samo posao koji im je naređen, kontrolira točenje i potrošnju plavog dizela za 2017 godinu, dodaju.

Svima onima koji na su na benzinskim stanicama točili gorivo u bačve, rezervoare i kanistre mogle bi doći velike kazne jer se takvo točenje goriva smatra gorivom za prodaju i svi oni moraju u sustav nadzora potrošnje goriva za prodaju te ispunjavati i tehničke uvjete za prihvat kartica.

Ovako oni tumače pravilnik: Prodaja označenog plinskog ulja vrši se uz karticu goriva. Prodavatelj je prije prodaje dužan izvijestiti korisnika o raspoloživoj količini i prodaju izvršiti IZRAVNIM UTAKANJEM, te su time nedvojbeno isključene druge vrste spremnika, u koje nije dopušteno izravno utakanje plinskog ulja obojanog plavom bojom. Iako se već godinama pokušava objasniti da je takav način točenja nemoguć i neisplativ jer se plavi dizel ne toči na svim crpkama pa se u masu slučajeva mora ići po plavi dizel i do 30-50 km što zahtjeva dodatne nepotrebne troškove i gubljenje nekoliko sati dnevno.

Sada zamislite kada bi u jeku glavne sezone poljoprivrednih radova svi traktori i kombajni ( veći kombajn ne stane na benzinsku ) krenuli shodno pravilima točiti gorivo na benzinske, što znači da bi u prosjeku svaki poljoprivrednik dnevno gubio 2 sata i to ako nije velika gužva, uz to bi oni koji im je benzinska udaljena 30-50 km pola goriva potrošili na put, tako da ne moraju uopće niti ići na polje jer im treba gorivo sutra opet za put do benzinske, objašnjavaju iz ove Udruge

Takve sulude propise koji traju već godinama može donijet sam onaj koji nikad ništa nije radio osim što je skakao iz stolice u stolicu i razmišlja kako onome što radi otežati život, zaključuju.

Smatramo da je nakon 26 godina a pogotovo nakon ulaska u EU došlo vrijeme da se plavi dizel ukine i da mi kao svi poljoprivrednici u EU točimo eurodizel PO CIJENI PLAVOG DIZELA. Također tražimo da se hitno ukine pravilo o IZRAVNOM TOČENJU

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje